10 juny 2023
spot_img
10 juny 2023
spot_img

El teu dia a dia, en anglès

Més enllà del vocabulari i la gramàtica, el més important és saber expressar-se en situacions quotidianes

Per Judith Vives

Ja pots aprendre’t tots els verbs, practicar l’ortografia i estudiar a fons la gramàtica… però si no ets capaç d’expressar-te en anglès i entendre el que et diuen, tot l’esforç no servirà de res.

La capacitat per poder aprendre un idioma com l’anglès i aplicar-lo de forma útil al teu dia a dia s’aconsegueix quan es treballen les habilitats comunicatives necessàries.

Sense elles, de poc servirà tota la gramàtica i el vocabulari apresos.

Sense les habilitats comunicatives no podràs parlar anglès amb confiança en situacions reals

Al cap i a la fi, quan parles amb algú en anglès gairebé sempre és en un entorn quotidià: en un viatge a Londres, quan xateges amb amics estrangers, en mirar una sèrie o pel·lícula en versió original o per entendre la lletra de les cançons de teu grup favorit.

Altres habilitats comunicatives, com l’empatia o la persuasió, es veuen potenciades amb un major domini de la llengua. Per exemple, si has de presentar un projecte o vas a una entrevista de treball, tindràs molt més èxit si domines aquestes habilitats per adaptar-te a la situació.

En altres paraules: tenir una base d’anglès és important, però són sobretot les habilitats comunicatives les que et permetran desenvolupar-te en cada situació.

Una aposta de futur

Treballar en les teves habilitats comunicatives no només et servirà per treure més partit al teu anglès.

Segons el Fòrum Econòmic Mundial, els treballadors del futur tindran més oportunitats d’aconseguir una feina si disposen d’habilitats relacionades amb la intel·ligència, la creativitat i la comunicació.

El 2020, les 10 habilitats que més es valoraran a l’hora de contractar estaran relacionades amb la capacitat de comunicar-se i adaptar-se a l’interlocutor amb el qual estem per poder negociar, resoldre problemes, orientar solucions i prendre decisions.

Així doncs, a més d’aprendre anglès -un idioma indispensable per al teu futur- cal desenvolupar les capacitats comunicatives.

Per sort, hi ha entitats examinadores com Trinity College London que ofereixen una avaluació enfocada al desenvolupament d’aquestes habilitats en anglès. No ho deixis per demà, mira quins exàmens tenen per a tu i aprèn a parlar anglès com si fos la teva llengua materna!

Informa’t de tot a Junior Report | Castellà | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -