28 maig 2024
spot_img
28 maig 2024

Diari d’Irlanda (4): Un any ple d’experiències

El ‘Transition Year’ és un curs sense exàmens i amb projectes molt diferents

He pensat que seria una bona idea escriure sobre el curs que estic estudiant: el Transition Year o “any de transició”, un curs que equival a 4t d’ESO.

Durant el transition year (TY) no hi ha exàmens i la feina dels alumnes s’avalua a través de treballs acadèmics i de l’actitud que mostren a classe.

A més, a Irlanda, aquest curs és opcional: els estudiants irlandesos poden saltar-se el quart any de secundària! La veritat és que els tres primers cursos són molt durs, així que els resultats acadèmics del quart any són gairebé irrellevants.

Per mi, això és perfecte. Els treballs m’ajuden molt a millorar l’escriptura i totes les activitats en equip m’ajuden a millorar el meu nivell d’anglès oral.

Durant el TY es fan nombroses excursions i projectes.

Després estan totes les excursions que fem. En les ultimes dues setmanes he anat a tres llocs diferents: és genial! Res com una bona excursió per oblidar-se de les classes i desconnectar.

 

Un any ple d’experiències

Aquest any opcional obre moltes portes, ja que es fan projectes molt més grans que els que faria un estudiant en un altre curs.

Quan vaig arribar el primer dia i els professors ens van fer seure amb gent desconeguda perquè féssim amics, vaig pensar que aquest any seria una ximpleria. Però la veritat és que la metodologia és molt important i cada nova experiència és impressionant.

Ara bé, no tothom pensa el mateix. Sovint els professors pregunten als alumnes: “Te’n penedeixes de fer el TY?”.

És una pregunta que molts nois i noies també es fan a si mateixos. I molts es penedeixen de fer el TY perquè saben que hauran de passar l’estiu estudiant de valent per no suspendre el curs següent, 5è de secundària (que equival a 1r de batxillerat).

Sé que a mi em passarà el mateix, però això no m’impedeix passar-m’ho bé.

El Diari d’Irlanda es una iniciativa de British Summer

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -