14 juny 2024
spot_img
14 juny 2024

Diari d’Irlanda (8): El final d’una gran experiència

Una estudiant catalana explica la seva experiència durant un curs escolar a Irlanda

No em puc creure que l’any hagi acabat tan ràpid. Per mi ha passat volant; massa, fins i tot. Aquest últim mes he intentat aprofitar el temps al màxim amb les meves millors amigues i amb els companys de classe, gaudint dels últims dies que em quedaven amb ells.

Amb l’escola vam anar a una petita casa de colònies, on vam passar una nit per acomiadar l’any escolar. Durant les activitats nocturnes vaig parlar amb molta gent del meu curs amb qui no m’havia relacionat gaire, i em va semblar molt xulo poder parlar-hi encara que fos una vegada.

Quan torni segur que estaré trista, però també estic molt contenta de tot el que he fet i com he aprofitat aquest any. Hi ha hagut moments bons i dolents, algunes vegades m’he sentit una mica perduda, però us asseguro que ha valgut la pena.

https://www.instagram.com/p/Bx7WcoFo5PL/

He conegut gent extraordinària que estic segura que aniré veient al llarg dels anys, ja que són molt importants per mi. A més, el meu anglès ha millorat més que mai; no he aconseguit agafar l’accent irlandès que tant volia, però almenys ara no tinc por d’equivocar-me.

He guanyat seguretat a l’hora de parlar en anglès i m’he acostumat tant a pensar en aquest idioma, que fins i tot se m’escapen algunes paraules angleses quan sóc a casa…

A més, la meva experiència no ha acabat del tot! Ara li faig algunes classes de speaking a la meva mare per ajudar-la a guanyar més fluïdesa.

 

Créixer com a persona

A banda de les colònies, també es va fer un acte de graduació per als alumnes del meu curs. Molts van guanyar un premi per haver tret bones notes; jo no en vaig guanyar cap perquè em costava més fer les coses en anglès, però no m’importa gaire.

El que sí que m’importa és que aquesta experiència es quedarà amb mi per sempre. Ara que he tornat a casa i ja no hi haurà cap viatge de tornada a Irlanda en una bona temporada, m´he adonat que he canviat molt durant aquest any.

He crescut molt mentalment i em noto més madura a l’hora de pensar. Potser he crescut pel fet d’haver de cuidar-me tota sola o d’aprendre-ho tot per mi mateixa, però estic molt agraïda.

La Martina amb les seves amigues irlandeses.

Ha sigut un any molt bo i s’han obert moltes portes, com per exemple poder escriure a Junior Report sobre la meva experiència per tal que la gent sàpiga com són els viatges internacionals per a estudiants. A més a més, com que m’agradaria escriure quan sigui gran, això m’ha servit per practicar i veure si el que escric agrada a la gent.

Estudiar a l’estranger, viure noves experiències i poder compartir aquí tot el que he fet m´ha fet molt feliç. Moltes gràcies per llegir-me  i fins aquí, el final de la meva aventura. Tot i que n´hi haurà moltes més…

El Diari d’Irlanda es una iniciativa de British Summer

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -