29 maig 2024
spot_img
29 maig 2024

Ens dibuixem? O com entendre l’art del retrat

El Museu Picasso acull un taller de dues hores per entendre l’art del retrat: mirar i ser mirat.

Hi ha coses que volem que ens passin a un museu i això ningú ens ho pot negar:
– Tenir al davant una obra importantíssima.
– Plorar en veure una obra.
– Allunyar-nos de l’obra que sigui que estiguem veient i notar com els ulls de la persona
representada segueixen mirant-nos.
– Imaginar-nos l’autor de l’obra creant l’escultura que tenim davant.
– Enrotllar-nos amb algú als lavabos com si ens hi anés la vida.

Però us heu parat mai a pensar què maco seria dibuixar a un museu, allà, entre tant d’art? El Museu Picasso ho ofereix! Fins el 31 de desembre del 2019 organitza el taller Et veig, em veus de dues hores de durada en què es tracten el retrat i l’art de mirar i ser mirat. Per parelles, podeu dibuixar-vos l’un a l’altre. I després, fer un auto-retrat, per comparar-lo amb el retrat que us ha fet la companya o el company. Tot per entendre algunes de les obres de Picasso.

Pablo Picasso, un dels pintors más reconeguts del s.XX

Pablo Ruiz Blasco va néixer a Málaga el 1881 i és un dels pintors més reconeguts del s.XX. Té quadres repartits a museus de tot el món; com el Musée Beaubourg de Paris i el Museum of Modern Art (MoMA) de Nova York.

Picasso va pintar el seu primer quadre amb vuit anys i amb quinze ja tenia el seu propi taller. Després d’estudiar a l’Escola de Belles Arts de Barcelona, va viatjat i pintar molt. Però guanyava pocs diners; fet que li va permetre conèixer la vida bohèmia de París.

La trajectòria de Pablo Picasso es pot distingir en diversos períodes:

  • El període blau en què Picasso cau en una profunda malenconia i utilitza tons blaus per demostrar la dificultat de viure dels desesperats.
  • En el període rosa, a partir del 1904, Picasso es troba a Montmartre (París) i opta pel color rosa per dibuixar línies més suaus i fines amb tonalitats més pàlides i lleugeres.
  • El període cubista. Pablo Picasso descobreix el llenguatge primitiu a partir d’unes màscares africanes, que el fan ser el creador del cubisme i l’inici d’un període artístic de deu anys de durada.
  • El període de la metamorfosi. El pintor es pren amb molta llibertat la realitat i cada cop es reconeix menys el que dibuixa.
  • El Guernica. L’any 1937 Picasso converteix en quadre la guerra civil espanyola (1936-1939). Guernica és el nom d’un poble basc que va ser bombardejat durant la guerra civil per avions nazis que ajudaven al general Franco. La República Espanyola li va encarregar aquest quadre. No va ser fins la restauració de la democràcia que es va retornar a Espanya.

Els tallers sobre el retrat al Museu Picasso són una iniciativa que, segur, no us la podeu perdre.

FITXA TÈCNICA

Què Taller per entendre l’art del retrat
Quan? Fins el 31 de desembre 2019
On? Museu Picasso de Barcelona
Quant? Gratuït per a menors de 18 anys.
Com? L’accés és per a totes les edats.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -