7 desembre 2023
spot_img
7 desembre 2023

Una dieta ecològica per millorar la teva vida

Els científics ho diuen: “som el que mengem” i per això és tan important cuidar la nostra alimentació

Quina diferència hi ha entre els aliments ecològics i tradicionals? Tenen beneficis diferents per la salut? Probablement hauràs escoltat molts debats sobre quin tipus d’alimentació és la més adequada.

La idea més estesa és que una dieta basada en productes ecològics serà més bona per al teu cos. I els científics recolzen aquesta idea.

Una investigació sobre agricultura ecològica de la Universitat de Newcastle –considerada la més completa pels experts– ha arribat a la conclusió que sí existeixen diferències importants entre els aliments ecològics i els tradicionals.

Per començar, els aliments ecològics tenen un major nivell de compostos antioxidants beneficiosos per l’organisme. I també tenen un menor contingut de productes fitosanitaris i metalls tòxics. Detalls que convé no oblidar quan pensis en la teva alimentació.

Dues o cinc racions al dia?

Segons alguns estudis, prendre dues racions de fruites o verdures ecològiques equival a prendre cinc racions de fruites o verdures tradicionals, degut a que la composició dels primers és més natural. El fet que no s’utilitzin productes fitosanitaris fa que la plantes reaccionin produint una major quantitat d’antioxidants.

Així, l’alimentació ecològica beneficia a l’organisme amb una aportació extra de minerals, vitamines, fibra o antioxidants.

La ciència creu que les plantes ecològiques produeixen més compostos antioxidants per lluitar contra les malalties i plagues, d’aquí que el seu contingut sigui major que en els aliments industrials.

L’agricultura ecològica permet obtenir aliments més saludables i a més contribueix a cura del medi ambient. (Getty)

Quan menjar bé implica curar-se

Marc Vergés, professor de Dietoteràpia a l’Institut FP Sanitària Roger de Llúria de Barcelona, explica que actualment “la salut s’ha convertit en una preocupació emergent tant per l’angoixa que produeix, com per la forma en què les autoritats sanitàries aconsellen que s’abordi”.

En aquest context, cada vegada té més importància la idea “dels aliments com a medicina”. Al mateix temps, és important tenir en compte “la qualitat dels aliments o com han estat conreats o cuidats”, assegura Vergés.

Un festival d’alimentació saludable

A l’Institut FP Sanitària Roger de Llúria s’ensenyen conceptes relacionats amb aquesta filosofia: millorar la salut de les persones i guarir malalties a través de l’alimentació.

La seva feina en aquest camp es va donar a conèixer els dies 30 de setembre i 1 d’octubre al Cómo Como Festival, el primer esdeveniment gratuït i lúdic dedicat a l’alimentació saludable que s’organitza a Barcelona. El festival va ser tota una oportunitat per difondre la importància de seguir una alimentació i un estil de vida saludables.

https://www.instagram.com/p/BZthZwQBtG0/?taken-by=ifpsanitaria_rogerdelluria

 Informa’t de tot a Junior Report.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -