Els dissenys del futur pugen a la passarel·la

Dissenyadors d’últim curs del grau de Disseny de Moda participen en una desfilada del 080 Barcelona Fashion

Per Judith Vives

El certamen de moda 080 Barcelona Fashion ha vist desfilar els dissenys dels creadors del futur.

Els alumnes del Títol Oficial en Disseny de Moda de l’Escola de Moda Felicidad Duce de LCI Barcelona han vist recompensat l’esforç de quatre anys de formació participant amb les seves col·leccions a la passarel·la 080.

Ja convertits en dissenyadors, els alumnes de l’últim curs han estat els protagonistes de dues espectaculars desfilades.

Per a la posada en escena han comptat amb la col·laboració del prestigiós coreògraf Marcos Morau, fundador de la companyia de dansa La Veronal.

Sota el títol LCI Barcelona Dystopias, s’han pogut veure desfilar les col·leccions de 40 alumnes. Es tracta de col·leccions amb estils i tendències molt diversos, però amb un mateix element en comú: la seva mirada cap al futur i el progrés de la humanitat i el planeta.

Precisament, aquesta mirada al futur és la que ha inspirat a Marcos Morau per elaborar el concepte visual de la posada en escena de la desfilada.

Una imatge i un concepte amb què ha volgut fer un toc d’alerta davant un futur que potser no sigui millor que el nostre present. D’aquí el nom de Dystopias, que fa referència a un futur no desitjat.

Al mateix temps ha llançat el missatge que el futur encara pot salvar-se a través de l’art i la creativitat que mostren aquests dissenyadors del futur.

Els ballarins de La Veronal van ser els encarregats d’obrir la desfilada. A continuació, els estudiants de Disseny de Moda de LCI Barcelona van presentar les seves col·leccions: cadascun presentar 8 looks diferents amb els seus complements.

La majoria eren col·leccions de dona, però també s’han vist models per a homes i fins i tot col·leccions ‘genderless’ (sense gènere).

Entre els vestits hi havia dissenys molt atrevits i altres creacions més clàssiques. En alguns s’han utilitzat noves tecnologies, com la impressió en 3D, mentre que altres s’han basat en tècniques tradicionals com el brodat.

Però en la majoria de casos s’han vist col·leccions que aposten pels híbrids, que combinen tècniques i estils i fan propostes arriscades i de futur.

Al final de la desfilada es van donar a conèixer el nom dels dissenyadors guanyadors. El primer premi va recaure en Project One de Laura Núñez; el segon premi va ser per a Come Alive d’Emma Picanyol i un tercer premi compartit per a R I C H I de Nina Fernández i Marti-nez de Sara Iglesias.

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here