Per Gemma Juncà
El MNCN presenta ‘Dones Nobel’ i ‘Contes científics: pinta el que escoltes’ per donar a conèixer els científics i científiques més importants de la història
Estem acostumats a donar-ho tot per fet: prendre medicaments quan estem malalts, fer-nos radiografies quan ens trenquem un os, gaudir de la calefacció a l’hivern…
Totes aquestes solucions i comoditats formen part de la nostra vida diària. No obstant això, no podríem gaudir d’aquests descobriments de no ser per tots els científics i investigadors que van dedicar la seva vida a millorar la dels altres.
Molts d’ells eren dones, grans científiques que, pel seu entorn o per l’època en què van viure, van haver de superar molts obstacles per ser reconegudes.
Els avanços científics i comoditats d’avui dia existeixen gràcies a l’estudi i dedicació de grans investigadors i investigadores
La més coneguda és Marie Curie, la física polonesa que va descobrir el radi, l’element que utilitzem per fer radiografies. Va dedicar tota la seva vida a conèixer les propietats i usos de la radioactivitat, la qual va acabar amb la seva vida.
Però hi ha molts més exemples de grans investigadores. Saps qui va ser la primera dona científica de la història? Hipàtia d’Alexandria, nascuda a finals del segle IV, quan les dones amb prou feines tenien veu en la societat.
I saps qui va fer possible el sistema de programació de les màquines? La matemàtica britànica Ada Lovelace, el treball de la qual va fer possible la invenció dels ordinadors.
Vols saber més sobre elles i altres dones que van canviar el món? Llavors no et pots perdre la visita-taller ‘Dones Nobel’, que se celebra els dissabtes 2, 9 16, 23 i 30 al Museu Nacional de Ciències Naturals.
A més, durant les festes nadalenques, també pots conèixer el treball d’altres científics amb l’activitat ‘Contes científics: pinta el que escoltes’.
Podràs pintar a grans personatges de la història, descobrir curiositats i anècdotes d’aquesta professió i qui sap?! potser puguis inspirar-te en ells per dur a terme altres descobriments.
Si eres de los que ya están pensando en el puente de diciembre… 🙌 pincha el siguiente enlace https://t.co/Jtloxcr5jn y descubre nuestra propuesta de actividades para toda la familia. 😉 pic.twitter.com/jqeYfPlWVz
— Museo Nacional de Ciencias Naturales (@mncn_csic) November 21, 2017
Informa’t de tot a Junior Report.