16 abril 2024
spot_img
16 abril 2024

Durant la quarantena, que segueixi la música!

Trinity College London crea materials perquè els estudiants de música puguin preparar els exàmens oficials

Per Judith Vives

De la mateixa manera que les classes d’anglès segueixen de forma virtual durant el confinament, també els estudiants de música poden seguir estudiant i assajant a casa, amb el suport que els proporcionen les noves tecnologies.

Moltes escoles de música i conservatoris han fet un gran esforç per adaptar la formació a les circumstàncies derivades de la pandèmia causada per la Covid-19. Com a suport als professors de música i també als alumnes, Trinity College London està impulsant diverses iniciatives i oferint materials educatius.

Potser associes el nom de Trinity College London als exàmens d’anglès. Però a través d’aquest prestigiós centre examinador també pots treure’t un títol oficial de música, mitjançant els seus exàmens graduats. A Trinity et pots examinar de tots els instruments i acreditar el teu nivell.

I tot i que no imparteixen directament classes d’anglès o de música, fa molts anys que preparen el professorat perquè pugui ajudar de la millor manera als seus alumnes a preparar els seus exàmens d’anglès o de música.

 

Formació especialitzada

Durant l’estat d’alarma, Trinity ofereix formació especialitzada als seus professors perquè puguin adaptar les classes al format en línia. També els professors de música es poden beneficiar dels recursos que aquesta institució està oferint als professionals de l’educació. Aquest programa de formació virtual per a professorat inclou webinars, vídeos i moltes altres eines i recursos.

I de la mateixa manera que amb les classes d’anglès, Trinity College London també està llançant una sèrie de continguts específics de cara als estudiants de música. En aquest cas, es tracta de vídeos que permeten treballar algunes de les habilitats que s’avaluen en els exàmens Trinity. En els exàmens de música s’examinen, entre altres aspectes, la interpretació o la capacitat de llegir partitures.

Tradicionalment, els exàmens de música també inclouen recitals que, en la situació actual, no poden celebrar-se. En aquest cas, es valoren alternatives per poder avaluar aquest aspecte de la formació musical, tal com explica Carlos Bautista, Sènior Consultant for Institutional Relations Teacher Support de TCL Spain & Portugal.

De moment, Trinity té previst llançar una part dels exàmens de música en versió en línia, de manera que els estudiants han de seguir preparant-se a casa si volen superar-los.

A la pàgina web que Trinity College London ha creat per a aquesta finalitat, s’hi poden trobar vídeos amb tips i consells per aprendre a improvisar amb diferents instruments, com ara piano o guitarra, i per saber com desenvolupar les composicions que cada alumne s’ha de preparar per l’examen.

Si tens dubtes sobre els exàmens de música de Trinity College London, no dubtis en consultar-ho amb ells.

Informació elaborada en col·laboració amb Trinity College London

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -