16 abril 2024
spot_img
16 abril 2024

El Colegio La Anunciata renova la beca RED-Ita Salud Mental

El centre saragossà actualitza l’acord per formar part de la xarxa de diaris escolars que fomenta l’educació mediàtica entre l’alumnat

Ja fa dos anys que els alumnes de tercer d’ESO del Colegio La Anunciata de Saragossa son responsables de la gestió del seu propi mitjà de comunicació: el diari Anunciata Report. Aquest diari redactat per l’alumnat de l’escola forma part de la xarxa de diaris escolars del projecte Revista Escolar Digital (RED).

L’escola va accedir a aquesta xarxa gràcies a la Beca RED-Ita Salud Mental, una entitat que col·labora en aquesta iniciativa d’educació mediàtica. Ara, el Colegio La Anunciata ha renovat la beca per poder seguir en el projecte durant un any més. El Projecte RED busca despertar l’interès per l’actualitat dels més joves al mateix temps que els ensenya a informar-se i identificar les notícies falses.

Responsables d’Ita Salud Mental, acompanyades pel director de l’escola, Santiago Julián, van visitar les seves instal·lacions de Saragossa dijous passat, 29 de febrer, i van conèixer els representants dels alumnes dels tres grups de tercer d’ESO que actualment gestionen el diari escolar. A ells els hi van entregar el diploma acreditatiu de la beca i els van transmetre la seva il·lusió per veure que els estudiants publiquen els seus propis temes i continguts informatius al diari Anunciata Report. De moment, aquest curs ja s’han publicat nou articles i s’ha iniciat l’elaboració d’un pòdcast.

La redacció escolar segueix un pla de treball específic que inclou diferents situacions d’aprenentatge. Ruth Pérez, coordinadora pedagògica del centre, assegura que aquest “és un projecte molt potent ja que es poden treballar multitud de continguts”. “És una autèntica situació d’aprenentatge en què els alumnes treballen en grup creant els continguts de la revista del col·legi amb un enfocament totalment competencial, com marca ara la LOMLOE”, afegeix la professora. Pérez també agraeix la implicació d’Ita Salud Mental. “Aquest projecte seria impensable dur-lo a terme al nostre col·legi, amb la beca d’Ita això és possible”, conclou.

Durant la visita dels representants d’Ita Salud Mental, els alumnes van poder intercanviar impressions i suggeriments sobre un tema tan important com la salut mental.  

La xarxa de diaris continua creixent

El projecte Revista Escolar Digital (RED) ofereix als centres educatius la possibilitat de crear un diari escolar en format digital a través del qual treballar l’educació mediàtica i promoure el pensament crític entre l’alumnat, a partir de situacions d’aprenentatge. La capçalera és gestionada per l’alumnat de cada escola, que és qui en generarà el contingut periodístic, amb el suport d’un periodista professional.

Com a redactors, els estudiants que formen part del projecte RED tenen l’oportunitat de participar en un consell de redacció, entrevistar personalitats i treballar els diferents gèneres periodístics.  I, tot plegat, tenint en compte els formats d’actualitat, que van des dels articles i reportatges escrits fins a la creació de contingut multimèdia, com vídeos i pòdcasts.

La xarxa RED està formada per un centenar de centres d’Espanya, Andorra i Bolívia, que publiquen contingut en català, euskera, gallec, espanyol i anglès. Des que es va iniciar el projecte l’any 2018, s’han publicat uns 5.000 articles signats per joves.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -