7 juny 2023
spot_img
7 juny 2023
spot_img

El Colegio La Anunciata rep la beca RED-Ita Salud Mental

El centre saragossà s’uneix a la xarxa de diaris escolars l’objectiu del qual és fomentar l’educació mediàtica entre l’alumnat

Martina Saba, Lucas Ranz, Diego Salas i Jennifer Pacheco són, des d’avui, directors del seu propi mitjà de comunicació: el diari Anunciata Report. Aquest nou mitjà de comunicació, dirigit i redactat per l’alumnat del Colegio La Anunciata (Saragossa), se suma així a la xarxa de diaris escolars del projecte Revista Escolar Digital (RED)

Aquest nou diari ha estat possible gràcies a la Beca RED-Ita Salud Mental, una entitat que per segon any consecutiu col·labora en aquesta iniciativa d’educació mediàtica que busca despertar l’interès per l’actualitat dels més joves al mateix temps que els ensenya a informar-se i identificar les notícies falses

Míriam Sánchez, directora d’Ita Salud Mental i Cecília Martínez, responsable de comunicació i màrqueting, han visitat el centre educatiu i han pogut conèixer a tres dels alumnes representants del diari. A ells els hi han entregat el diploma acreditatiu de la beca i els han transmès la seva il·lusió i ganes per llegir els continguts que, de mica en mica, publicaran en la revista. “Teniu una gran oportunitat d’aprendre a informar-vos i a ser conscients que tot el que publiquem a les xarxes socials té un impacte i perdura”, ha explicat Sánchez. 

A partir d’ara, la redacció escolar seguirà el pla de treball i les recomanacions de la seva editora, la periodista Maria Casas, que els corregirà els continguts i serà el seu referent a l’aula; juntament amb Ruth Pérez, coordinadora pedagògica del centre, i la resta de docents implicats en el projecte. 

“Aquesta beca ha estat indispensable per implementar el projecte RED al centre i estem molt agraïts”, ha comentat Santiago Julián, director del Colegio La Anunciata, que també s’ha sumat a l’acte. “Malgrat estar a les portes de les festes [del Pilar], teníem ben marcada la vostra visita al calendari”, ha afegit Julián. 

Un dels grups que formen part de la redacció escolar de la revista Anunciata Report. [Maria Casas].

Per part seva, Elisa Pont, directora adjunta de Junior Report i del projecte RED, també ha transmès el seu entusiasme als estudiants: “A mi m’hagués encantat tenir un projecte així quan estudiava, així que aprofiteu-lo al màxim i penseu que aquest diari és un altaveu enorme per poder expressar les vostres opinions i preocupacions”. 

La xarxa de diaris continua creixent

El projecte Revista Escolar Digital (RED) ofereix als centres educatius la possibilitat de crear un diari escolar en format digital a través del qual treballar l’educació mediàtica i promoure el pensament crític entre l’alumnat. La capçalera és gestionada per l’alumnat de cada escola, que és qui en generarà el contingut periodístic, amb el suport d’un periodista professional. 

Com a redactors, els estudiants que formen part del projecte RED tindran l’oportunitat de participar en un consell de redacció, entrevistar personalitats i treballar els diferents gèneres periodístics.  I, tot plegat, tenint en compte els formats d’actualitat, que van des dels articles i reportatges escrits fins a la creació de contingut multimèdia, com vídeos i pòdcasts. 

La xarxa RED està formada per un centenar de centres d’Espanya, Andorra i Bolívia, que publiquen contingut en català, euskera, espanyol, francès i anglès. Des que es va iniciar el projecte l’any 2018, s’han publicat més de 4.000 articles signats per joves. Els articles més destacats es publiquen a la revista col·laborativa RED Report, la finalitat de la qual és convertir-se en un altaveu de l’opinió i vivències dels joves.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -