30 març 2023
spot_img
30 març 2023
spot_img

El Col·legi Sagrat Cor El Vendrell rep la beca RED-Essity

El Col·legi Sagrat Cor (El Vendrell) ha guanyat la Beca RED apadrinada per Essity, una empresa dedicada als productes d’higiene i de salut. El premi ha permès crear la revista digital SCor Report, escrita i dirigida per l’alumnat de segon d’ESO del centre amb l’ajuda d’un periodista professional.

La capçalera ‘SCor Report’ és la revista digital del Col·legi Sagrat Cor El Vendrell. (Foto: Junior Report).

Enguany és la primera edició on hi participa Essity, una empresa sueca que fabrica productes per a la higiene de les persones, com ara bolquers, productes d’ortopèdia o desinfecció de ferides. Gràcies a la seva col·laboració amb el diari per a joves Junior Report, impulsor del Projecte Revista Escolar Digital (RED) i del programa Beques RED, les escoles amb menys recursos de la província de Tarragona podran optar a tenir el seu propi mitjà digital.

L’acte d’entrega de la beca va comptar amb la presència de la responsable de comunicació d’Essity, Patrícia Anguera, que va destacar la rellevància de la sostenibilitat en el món en què vivim. A més, va convidar l’alumnat a visitar les instal·lacions que tenen a Valls per conèixer de primera mà com s’hi fabriquen els productes.  

Per la seva banda, Elisa Pont, directora adjunta del diari per a joves Junior Report, va animar els i les joves a treure profit d’aquest mitjà de comunicació, un espai on poder expressar la seva opinió i inquietuds. “Ara sou redactors i redactores d’una revista escolar i és moment d’aprendre a investigar, documentar-se i fer-se preguntes sobre els temes que us envolten”, va comentar davant d’un auditori amb prop de 90 alumnes.

Els protagonistes d’aquesta història, els i les alumnes que alimentaran el SCorReport, també van intervenir durant l’acte d’entrega de la beca RED-Essity. Lucía Ye, Xiaoming Ji i Aleix Morillas, redactors de la revista, i Maria Ávila, la seva directora, van explicar com s’organitzen per tirar endavant la capçalera, i van mostrar un gran interès per l’oportunitat. 

Al seu torn, la professora que coordina la revista digital, Maria Guinovart, va subratllar la importància de saber treballar en equip per arribar a un objectiu comú, que és la publicació del SCor Report

El projecte RED, clau per a l’educació mediàtica

El projecte Revista Escolar Digital (RED) acosta l’educació mediàtica i la tasca periodística a les escoles d’arreu del món. Així, l’alumnat d’entre cinquè de primària i segon de batxillerat tenen l’oportunitat de generar contingut periodístic per al seu propi mitjà digital, a més de dirigir-lo amb el suport d’un periodista professional.

A través dels formats actuals, com el pòdcast o els vídeos, els i les joves s’involucren en l’ecosistema mediàtic i aprenen bons hàbits informatius com, per exemple, saber diferenciar notícies verídiques de fake news. Actualment, la xarxa RED arriba a 100 centres de tot el territori espanyol, però també d’Andorra i de Bolívia. Gràcies al programa de beques, les escoles i instituts amb pocs recursos també poden formar part d’aquest programa educatiu. 

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -