21 febrer 2024
spot_img
21 febrer 2024

El costat fosc

Els dolents de Star Wars dominen el costat fosc de la Força i volen controlar tota la galàxia

A l’inici de la història, la galàxia està governada per una República, on tots els planetes estan representats. Els cavallers Jedi són individus amb una especial sensibilitat a la força de l’univers i s’encarreguen de mantenir l’ordre.

No obstant això, també existeix un costat fosc de la Força dominat pels sith. Durant les tres trilogies de Star Wars, els membres del costat fosc volen imposar el seu poder i governar sobre tots els pobles i sistemes de la galàxia.

Episodis I, II i III

El Senador Palpatine és un dels membres del Govern de la República. Però la seva aparença amaga una realitat molt més perillosa: en realitat és Darth Sidious, un mestre sith que domina el costat fosc.

Gràcies a les seves influències a la República, Palpatine aconsegueix aliats com el Comte Dooku, que l’ajudarà a lluitar contra els Jedi. D’altra banda, també comptarà amb l’ajuda del terrible Darth Maul, un dels seus deixebles sith.

L’objectiu de Palpatine és convertir-se en Emperador i estendre un govern de terror per tota la galàxia. Per aconseguir-ho, intenta fabricar un exèrcit de clons que acabaran convertint-se en els Soldats Imperials.

Les pel·lícules originals

Ja convertit totalment al costat fosc i disposat a aniquilar la Resistència, l’Emperador tria al seu millor deixeble per entrenar-lo.

Darth Vader és un dels vilans més emblemàtics de la història del cinema: amb el seu vestit totalment negre, inspirat en l’armadura d’un samurai, el seu casc amb respirador i el so mecànic de la seva veu.

https://www.youtube.com/watch?v=I9mEqFE2P7Y

A més de les tropes de soldats imperials, el costat fosc compta amb un arma secreta immensament poderosa: l’Estrella de la Mort, una estació espacial amb un raig làser capaç de destruir planetes.

Els rebels de la Resistència, liderats per la Princesa Leia, Han Sol i Luke Skywalker, també hauran d’enfrontar-se a altres dolents menys malignes que Darth Vader, però igual de perillosos, com el mafiós Jabba el Hutt o el caçador de recompenses Boba Fett.

La nova trilogia

Ben Solo és el fill de la Princesa Leia i Han Sol. Sent nét de Darth Vader i nebot de Luke Skywalker, la Força corre pel seu interior amb molt de poder. De petit va ser instruït pel seu oncle, que el va ensenyar a utilitzar els seus poders.

Encara que els seus pares formen part de la Resistència, Ben acaba cedint al costat fosc igual que va fer el seu avi, el temut Darth Vader. A les ordres de la malvada Primera Ordre, es converteix en un membre dels Cavallers de Ren i canvia el seu nom per Kylo Ren.

Snoke és el Líder Suprem de la Primera Ordre. És un poderós mestre sith que aconsegueix atreure a Ben Solo cap al costat fosc de la Força. Snoke va ser qui va ordenar a Kylo Ren que eliminés a tots els Jedi que quedessin a la galàxia. Només Luke Skywalker va aconseguir escapar.

Segons els últims rumors, Snoke serà un malvat molt més poderós que l’Emperador o Darth Vader.

https://www.instagram.com/p/BcRFRsYAJV3/

El General Armitage Hux és un altre dels malvats de la Primera Ordre, obsessionat en aniquilar als Rebels i destruir el sistema de la República, perquè la Primera Ordre i el costat fosc regnin a tota la galàxia. 

El discurs del General Hux davant els soldats de la primera ordre recorda a les aparicions d’Adolf Hitler davant les tropes nazis. (Star Wars)

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -