18 maig 2024
spot_img
18 maig 2024

El Festival Blanc! reuneix representants del món del disseny i la creativitat

Després de dues edicions en format digital a causa de la pandèmia, el certamen ha celebrat la seva edició número 14 a Vilanova i la Geltrú

Disseny i creativitat van junts al Festival Blanc!, un certamen que aquest mes d’octubre s’ha tornat a celebrar de manera presencial, amb la col·laboració de LCI Barcelona. Després de dues edicions en format en línia a causa de la pandèmia, aquest any el festival ha tornat amb un format renovat.

El Festival Blanc! va tenir lloc entre els dies 20 i 22 d’octubre al Beach Club La Daurada de Vilanova i la Geltrú, i s’hi van trobar representants del món del disseny gràfic i la creativitat. Al llarg de tres dies es van organitzar conferències, masterclass, exposicions i altres activitats a càrrec d’experts nacionals i internacionals, per conèixer les darreres tendències en disseny i creativitat.

El festival va néixer el 2009 de la mà de Raúl Ramos i David D’Eboli. LCI Barcelona és patrocinador d’aquest esdeveniment, dirigit per dissenyadors i per a dissenyadors, i hi participa aportant contingut i altres iniciatives que donen veu a creadors formats a l’escola.

Campus Blanc!

Uns dies abans del festival, dos alumni de LCI Barcelona van tenir ocasió de participar a Campus Blanc!, la secció dedicada al talent jove, presentant els seus projectes finals del Grau en Disseny Gràfic al Museu del Disseny de Barcelona.

Així, Paola Sight Morelli va presentar una masterclass sobre el seu projecte El cos que parla. Manual de medicina psicosomàtica. Aquesta disciplina busca les causes de les malalties i suggereix diferents mètodes per guarir-les d’una manera alternativa a la medicina tradicional. El projecte de Sight Morelli proposa una visió alternativa i holística cap a la medicina, la salut i les malalties, considerant l’ésser humà en la seva totalitat, sense limitar-se al cos.

Un altre alumni de LCI Barcelona, ​​Joel Lloret, va presentar el projecte Sobre interfícies gràfiques i processos creatius. En aquest cas, es tracta d’un exercici de disseny que planteja una sèrie de reflexions a partir de la interfície, partint de la base que l’assimilació de les interfícies al llarg dels últims anys ha derivat en l’homogeneïtzació dels processos creatius.

Ràdio B!

Ja dins els dies del festival, LCI Barcelona va tenir presència al Blanc! amb un espai propi, on els assistents podien trobar informació sobre el nou campus que s’està construint al 22@ i els graus i màsters que s’ofereixen a l’escola. A més, LCI Barcelona va participar a l’espai radiofònic del festival, batejat Radio B!, i on s’emetien continguts en directe a través de Twitch.

LCI Barcelona va organitzar quatre xerrades moderades per Ruben Monmany, director acadèmic del centre, que van comptar amb la participació de professors i col·laboradors del centre que també són professionals en actiu al sector del disseny.

Així, Paola Cirelli va parlar de lideratge femení, branding a partir de la petita empresa, transversalitat i sostenibilitat; Dani Cantó va explicar el cas del Quarentena Fest, un exemple de colideratge en un festival de música 100% atípic; Marc Morillas va conversar sobre lideratge, canvi, reposicionament de marca i la seva visió del present i del futur del branding. Finalment, Pablo Salas i Olma Garcia de Bold van parlar també del disseny de marques.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -