20 maig 2024
spot_img
20 maig 2024

El Govern organitza el congrés ‘La Igualtat en Joc’ per avançar en l’impuls de l’esport femení

La trobada serà els dies 26, 27 i 28 d’abril en el centre d’INEFC de Barcelona

El Govern organitzarà els pròxims 26, 27 i 28 d’abril el congrés ‘La Igualtat en Joc’ amb el que s’espera aportar coneixement, interacció i aprenentatge per impulsar l’esport femení a Catalunya. Aquest any, els experts en matèria de gènere i esports de reconegut prestigi català, estatal i internacional reflexionaran sobre els reptes i eines necessàries per garantir la igualtat d’oportunitats en l’accés i la pràctica esportiva.

El congrés, organitzat per l’INEFC per encàrrec de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, amb la coordinació dels Departaments de la Presidència i d’Igualtat i Feminismes, vol ser un punt d’inflexió en el camí per incrementar la visibilitat i el reconeixement de l’esport femení, i té lloc en el context de transformació feminista que es viu als carrers, al Govern, a les escoles i, també, món de l’esport.

L’impuls de l’esport femení és una peça clau per a la transformació

Donada la importància que juga l’esport en l’àmbit social, la Generalitat impulsa el congrés per englobar les actuacions de suport, tant econòmic com de visibilitat, que l’executiu català està portant a terme per afavorir el creixement i promoció de l’esport femení en totes les facetes i àmbits.

Els continguts i espais de trobada estan estructurats en tres grans eixos: el sector públic, el sector associat i el sector comercial i de comunicació. Al voltant de cada un d’ells, s’ha elaborat un programa en el qual hi haurà ponències, diàlegs, tallers i espais d’interacció.

Les conclusions sostretes de totes les activitats que se celebraran durant els tres dies que dura el congrés s’utilitzaran per elaborar un Llibre Blanc que recull el treball portat a terme en l’àmbit de suport a l’esport femení i per definir les noves actuacions per millorar i potenciar-lo.

Estructuració del congrés

La trobada s’iniciarà el 26 d’abril a les 15h amb l’acte inaugural, presidit per la consellera de Presidència Laura Vilagrà i Pons, la presidenta del Institut Català de les Dones, Meritxell Benedí i Altés, la secretaria general de Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula i Paretas i el director de INEFC, Eduard Inglés Yuba.

El congrés s’estructura en una ponència inicial diària a càrrec d’una personalitat destacada de l’àmbit de l’esport femení, diverses exposicions en format diàleg que transcorren en paral·lel, així com tallers que giraran entorn de la igualtat en els diferents àmbits de l’esport. A més, hi haurà dues sessions dedicades a la presentació de comunicacions orals i experiències i una taula rodona en què participaran esportistes coneguts.

Tota la informació sobre el programa, les ponències, els diàlegs i la resta de les activitats es poden trobar en la pàgina del Congrés. Allà també s’hi pot consultar el material necessari per difusió, com el vídeo promocional, i l’activitat disposa de xarxes socials pròpies, Instagram i Twitter, per a seguir la informació rellevant i el dia a dia del congrés.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -