13 juny 2024
spot_img
13 juny 2024

El nou campus de LCI Barcelona generarà un impacte de 41,6 milions d’euros amb l’arribada d’estudiants estrangers

El nou edifici triplicarà la capacitat d’estudiants per assolir els 3000, entre ells molts estudiants internacionals

Ja falta poc perquè el nou campus de l’escola de disseny LCI Barcelona obri les seves portes en una nova seu ubicada al districte 22@. El nou edifici està dissenyat per triplicar la capacitat d’estudiants i assolir els 3.000, la qual cosa generarà un impacte econòmic positiu estimat en 41,6 milions d’euros durant els pròxims cinc anys. Aquest creixement, principalment a causa de l’arribada d’estudiants internacionals, posicionarà Barcelona com un centre de referència mundial en disseny, arts visuals i creativitat.

Segons les projeccions realitzades per LCI Barcelona, cada estudiant tindrà una despesa anual aproximada de 15.000 euros. Aquest increment gradual en el nombre d’alumnes portarà a un impacte econòmic de més de 6 milions d’euros en el primer any, assolint els 10 milions per al curs 2028/2029. Aquestes xifres tenen en compte únicament els estudiants internacionals, sense comptar l’ aportació d’ aquells provinents d’ altres zones de Catalunya i Espanya.

Major oferta formativa

El trasllat de LCI Barcelona al districte 22@ també comporta un augment en l’oferta educativa de la institució. A més dels seus programes de Graus Oficials, Postgraus i Màsters, des de l’any passat LCI Barcelona ofereix Cicles Formatius de Grau Superior. Aquesta formació altament especialitzada permet atraure estudiants d’arreu del món, els quals no només contribueixen econòmicament, sinó que també enriqueixen l’ambient acadèmic i cultural de la ciutat.

Silvia Viudas, directora de LCI Barcelona, ressalta la importància d’aquest nou campus: “LCI Barcelona serà el centre d’operacions de la xarxa a tot Europa i una de les seus més importants a nivell internacional”. A més, Alessandro Manetti, nou Head of Europe de LCI, ja s’ha instal·lat a Barcelona, cosa que subratlla la rellevància estratègica d’aquesta seu.

La nova seu, ubicada a només 400 metres del Disseny Hub, ha requerit una inversió de 35 milions d’euros i compta amb 11.000 metres quadrats d’instal·lacions modernes i sostenibles. El campus inclou un parc de 2.000 metres quadrats que s’ha cedit a la ciutat, urbanitzant-lo mitjançant un model de participació veïnal que ha permès als ciutadans aportar idees i necessitats del barri.

Campus LCI Barcelona a l'exterior
Campus LCI Barcelona a l’exterior

Edifici sostenible

Les instal·lacions estan dissenyades amb un enfocament en la sostenibilitat i l’eficiència energètica. Comptaran amb el certificat BREEAM, que acredita la sostenibilitat de l’ edificació. Entre les característiques ecològiques del campus es destaquen l’ aprofitament màxim de la llum natural gràcies a una façana brise-soleil vertical, la collita d’ aigua de pluja per al manteniment de les zones verdes i la reutilització d’ aigües grises recollides del propi edifici.

L’impacte econòmic de LCI Barcelona no només es veurà reflectit en la despesa directa dels estudiants, sinó també en la consolidació del districte 22@ com un hub d’innovació i creativitat. Aquest districte ja alberga més de 12.000 empreses orientades al món de la innovació, la tecnologia i el disseny, representant el 14,5% del PIB de la ciutat amb més de 10.000 milions d’euros i el 6,3% del teixit productiu. L’arribada de LCI Barcelona reforça encara més aquesta concentració de talent i recursos, enfortint la posició de Barcelona com a líder en aquests sectors.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -