25 maig 2024
spot_img
25 maig 2024

El poder del bosc

Com els arbres poden ajudar-nos a trobar la felicitat i la salut?

El Dr.Qing Li té 55 anys, va néixer a la Xina i avui en dia viu a Tòquio, on es va doctorar en medicina en el 1958. En una entrevista va declarar que per a ell l’estrès és el mal del món, i que segons l’OMS és l’epidèmia del segle XXI, i ell diu que viu per combatre-la. En aquests moments es dedica a investigar com el “Shinrin-Yoku” (banys de bosc), pot ser la medicina que curi la humanitat.

El Dr.Qing ha decidit escriure un llibre anomenat Shinrin-Yoku explicant com trobar la salut i la felicitat a través dels arbres.

Shinrin-yoku és un terme creat per l’Agència Forestal Japonesa que significa ‘endinsar-se al bosc‘ o ‘banyar-se al bosc‘. És una pràctica contemplativa en la qual la idea és estimular els cinc sentits mentre s’està al bosc, per permetre que el cos es curi, el contacte i la contemplació tranquil·la a prop ia través dels arbres, i és ben sabut que aquests banys de bosc tenen beneficis científicament provats.

La pràctica del Shinrin-yoku es va introduir al Japó en la dècada de 1980 com a programa nacional de salut i des d’aleshores s’ha convertit en una part fonamental de la cultura del país. Està guanyant ràpidament reconeixement i interès a tot el món; alguns llibres han tocat el tema però fins ara només han esgarrapat la superfície.

Com els arbres poden ajudar-nos a trobar la felicitat i la salut? L’estrès és la principal malaltia epidèmica del segle XXI. En 2050, el 75% de la població mundial viurà en ciutats, i el nostre accés a la natura habitual es veurà llavors amenaçat.

La pràctica del Shinrin-yoku es va introduir a Japó a la dècada de 1980 com a programa nacional de salut. 

El poder del bosc és l’antídot contra el nostre desordre de dèficit de natura: simplement un bany de bosc d’una durada d’entre 2 i 4 hores durant dos dies seguits pot fer augmentar l’activitat dels nostres glòbuls blancs en un 40% durant els propers 30 dies.

L’experiència del Dr.Qing Li i els anys d’investigació han donat lloc a aquest llibre inspirador i bonic, que ens mostra com recuperar i revolucionar la nostra relació amb el món natural.

Article redactat per estudiants d’ESO i redactors del projecte Revista Escolar Digital (RED). RED és una xarxa de diaris dirigits i editats per alumnes

Junior Report impulsa una xarxa de Revistes Escolars Digitals gestionades per alumnes de secundària. Informa’t sobre el projecte aquí.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -