25 febrer 2024
spot_img
25 febrer 2024

El poder transformador de l’esport

La Fundació Rafa Nadal transmet valors als més petits a través de l’esport

Per Elisabet Claus

L’esport és un fenomen molt popular a tot el món, a través del qual la societat contemporània enforteix aspectes com la integració, la socialització i l’educació.

La dimensió social de l’esport té un gran impacte. Existeixen nombroses connexions directes entre l’esport i la societat, com també entre l’esport i la cultura amb l’educació.

Des de la Fundació Rafa Nadal creuen en el poder transformador de l’esport i de l’educació: a través d’aquestes dues eines acompanyen als més joves perquè puguin aconseguir el màxim de les seves capacitats i potencial, apoderant-los i fomentant en ells valors positius.

L’esport desperta moltes emocions entre els més petits. (Pixabay)

Els valors de l’esport

L’esport té un paper important en l’educació i en el nostre desenvolupament personal i social. Practicar esport facilita les relacions entre persones, contribuint a generar un millor clima social.

La superació, l’esforç, la igualtat…. són alguns dels valors que transmet la pràctica esportiva a qualsevol edat. Alguns sistemes de valors en la nostra societat es creen a partir de l’esport, com els processos d’identificació col·lectiva, la iniciació social i la representació nacional i grupal.

Així, l’impacte de l’esport en la vida quotidiana és més que notable, ja que promou la socialització, està molt present en el temps lliure de les persones i és un punt de referència en els processos d’identificació social.

L’esport és un punt de referència en els processos d’identificació social. (Getty)

L’esport, transmissor cultural

A més de ser un element clau en el desenvolupament social, l’esport és un instrument de transmissió cultural en el qual es reflecteixen els valors del lloc on es desenvolupa l’activitat.

En definitiva, l’esport és un dels agents de socialització més importants, com també un integrador social indispensable.

Des de la Fundació Rafa Nadal, es nodreixen de tot aquest poder que té l’esport per a fomentar la integració social, el creixement personal i l’educació de nens, nenes i joves, a Espanya i l’Índia.

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -