16 juny 2024
spot_img
16 juny 2024

El programa Stay Healthy promou els hàbits saludables entre joves

La nova iniciativa de Fundación Quirónsalud té com a objectiu sensibilitzar els joves sobre la nutrició, el son i l’exercici físic

Tenir cura del que mengem, dormir bé i fer exercici físic és essencial per millorar la nostra qualitat de vida. Però, de vegades, es dona per sabut que tothom en coneix els beneficis o que sap com treure partit a la pràctica d’aquests bons hàbits.

Per sensibilitzar i promoure hàbits de vida saludables entre els joves, la Fundació Quirónsalud ha impulsat un innovador programa educatiu: Stay Healthy, dirigit als estudiants de secundària.

Professionals de la salut participen en aquest nou programa.

L’objectiu principal d’aquest programa és donar a conèixer als nois i noies de 14 i 15 anys (3r d’ESO) una sèrie de pautes per millorar la seva salut i, així, la seva qualitat de vida. El projecte aborda, de forma transversal, temàtiques del currículum escolar com són la nutrició, l’exercici físic o el son, qüestions que influeixen notablement en la salut dels adolescents.

Stay Healthy ha estat co-creat per psicopedagogs juntament amb més de 1.000 adolescents. A més, tots els continguts dels tallers i l’Aula Virtual es basen en informació rigorosa i científica de cada temàtica, validada i supervisada per professionals sanitaris. En el projecte col·laboren especialistes en pneumologia, nutrició, dietètica, neurologia, fisioteràpia, pediatria i psicologia, fet que garanteix el rigor de la informació i els continguts.

Els continguts poden consultar-se en una aula virtual.

El millor d’aquest programa, que és interactiu i virtual, és que parla el llenguatge dels joves per acostar-los a aquests temes i inculcar-los aquests valors des de l’aula, mitjançant activitats divertides i diferents.

Es tracta també d’una eina divertida, nova i interessant que els docents poden utilitzar com a material per a reforçar o presentar la matèria. Per a ells, Stay Healthy ha creat una àrea de centres a través de la qual poden accedir al contingut exclusiu sobre hàbits saludables, valorar les temàtiques o fer suggeriments, entre altres opcions.

 

Prevenir la covid-19 i les addiccions

Entre els continguts que tracta el programa, a més de la nutrició, el somni i l’exercici, també s’ha incorporat un mòdul d’informació i prevenció de la Covid-19.

D’altra banda, està previst que a partir de febrer s’inclogui una nova temàtica sobre les addiccions digitals que afecten els adolescents. Aquesta unitat aportarà informació sobre les conseqüències negatives que aquest tipus d’addiccions pot tenir a llarg termini i com conscienciar sobre això des de l’aula.

Des de la seva posada en marxa durant el curs 2019-20, més de 7.000 alumnes de 15 províncies han participat en el projecte. Ara, Stay Healthy anima a tots els centres educatius a inscriure’s per arribar a més alumnes de tot el país i conscienciar-los sobre la importància d’incorporar hàbits saludables en el seu dia a dia.

Més de 7.000 alumnes ja han participat en el programa.

Pots inscriure al teu centre de forma totalment gratuïta a través d’aquest link.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -