23 juliol 2024
spot_img
23 juliol 2024

El projecte RED incorpora una beca solidària per a centres educatius

El centre educatiu d’alta complexitat podrà crear un diari escolar amb el suport de periodistes professionals

El programa Beques 2022-2024 del projecte Revista Escolar Digital (RED), que s’anunciarà en els pròxims dies, incorpora un fons solidari de 3.000 € dirigit a un centre educatiu de l’àrea metropolitana de Barcelona amb concentració d’alumnat en situació de risc socioeconòmic

El centre beneficiari podrà crear un diari escolar i implementar el pla de treball que acompanya aquest projecte informatiu i educatiu. Aquesta primera beca solidària, que s’ha creat en memòria de Josep Castanyer, veí de Mataró, ha estat finançada íntegrament amb aportacions de particulars.

La primera Beca RED Solidària s'ha creat en memòria de Josep Castanyer, veí de Mataró que va morir el 2019 (Família Castanyer).
La primera Beca RED Solidària s’ha creat en memòria de Josep Castanyer, veí de Mataró que va morir el 2019 (Família Castanyer).

El programa Beques del projecte Revista Escolar Digital (RED) té com a objectiu finançar projectes d’educació mediàtica amb aportacions d’empreses i institucions públiques i privades. Per a això s’ha creat la campanya “Tenim un repte INformatiu”, que té l’objectiu d’aconseguir 50.000 € en fons per a instituts públics i centres concertats amb pocs recursos. Al programa ja s’hi han sumat empreses com Acer For Education, Cruïlla SM, Microfusa o ITA Salut Mental, entre altres. 

L’oferta completa de beques permetrà la incorporació de més de 30 centres a la xarxa de revistes escolars, que en l’actualitat compta amb 80 centres a Espanya i l’Amèrica Llatina. El programa Beques es donarà a conèixer durant el mes de març a través de la seva pàgina web

Què és el projecte RED?

El projecte Revista Escolar Digital (RED) és una xarxa de diaris escolars gestionats, dirigits i redactats per estudiants de primària i secundària. Cada centre educatiu compta amb la seva pròpia capçalera i amb l’assessorament d’un periodista professional que ajuda a dinamitzar la revista durant tot el curs.

Actualment hi ha 80 centres educatius en xarxa i prop de 5.000 redactors i redactores. Des del seu llançament, fa tres anys i mig, s’han publicat més de 4.500 articles signats per joves i hi han participat centres educatius de 20 ciutats, entre les quals Barcelona, Madrid, Lleida, Tarragona, Girona, Vitòria, Castelló, València, Còrdova, Las Rozas, Andorra i Santa Cruz (Bolívia).

El projecte RED neix a partir del diari Junior Report, que compta amb 1,5 milions de lectors mensuals, una hemeroteca de 500 temes sobre ciència, cultura, societat i esports, i 15.000 docents subscrits a la seva newsletter setmanal

Cada dia seleccionem una notícia, n’expliquem el context i dissenyem materials perquè estudiants de tot el món puguin llegir, debatre i opinar sobre l’actualitat a classe. Subscriu-t’hi!

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -