21 febrer 2024
spot_img
21 febrer 2024

El projecte Revista Escolar Digital posa en marxa el seu programa de Beques RED pels dos propers cursos escolars

Un total de 7 centres educatius entraran a formar part de la xarxa de diaris escolars gràcies a la col·laboració d’empreses i entitats  

Arranca un any més el programa Beques RED 2022-2024, una iniciativa impulsada pel projecte Revista Escolar Digital (RED) que té com a objectiu facilitar l’adhesió de centres educatius amb dificultats econòmiques a la xarxa de diaris escolars. L’edició d’aquest any, que compta amb la participació de 6 entitats col·laboradores, no només està pensada per un únic curs escolar sinó que es planteja com un projecte a dos anys. 

El programa Beques RED 2022-2024 compta amb la col·laboració d’empreses com Acer for Education, Cruïlla SM i Essity i entitats com ITA Salud Mental, l’escola de disseny LCI Barcelona i l’escola de producció musical Microfusa. Els centres que rebin la beca comptaran amb el finançament necessari per adherir-se al programa formatiu i educatiu que els permetrà crear el seu propi diari escolar amb la tutorització de periodistes professionals. 

Un jurat format per periodistes, docents, membres de l’equip del projecte RED i representants de les empreses i entitats col·laboradores seleccionaran els centres educatius candidats a sumar-se a la xarxa de diaris escolars, segons criteris pedagògics, geogràfics i econòmics. “Les beques són una acció de responsabilitat social corporativa de gran impacte perquè suposa invertir en educació mediàtica i en pensament crític. En aquest sentit, no hi ha millor inversió possible i agraïm enormement l’aposta dels nostres partners”, comenta Elisa Pont, directora adjunta del projecte Junior Report-RED. 

Beca RED Solidària – Josep Castanyer

Per primera vegada, el programa Beques RED 2022-2024 incorpora un fons solidari de 3.000€ dirigit a un centre educatiu de l’àrea metropolitana de Barcelona amb concentració d’alumnar en situació de risc socieconòmic. Es tracta de la Beca RED Solidària creada en memòria de Josep Castanyer, veí de Mataró, i que ha estat finançada íntegrament amb aportacions de particulars. 

D’aquesta manera, el centre beneficiari de la beca podrà crear un diari escolar i implementar el pla de treball que acompanya aquest projecte informatiu i educatiu.

Per què crear una revista amb el teu alumnat? 

“Per posar en pràctica tots els coneixement de diferents àmbits i desenvolupar el pensament crític”, respon Lali Bueno, una de les coordinadores del projecte RED. “I per preguntar-se com ens afecta el què passa en el nostre entorn i obtenir les respostes treballant en equip”, afegeix Josep Blanch, altre dels coordinadors del projecte que ja compta amb un equip de vuit editors que treballen plegats amb cada una de les escoles participants.

El projecte Revista Escolar Digital (RED) és una xarxa de diarios escolars gestionats, dirigits i redactats per estudiants de primària, secundària i batxillerat. Cada centre educatiu compta amb la seva pròpia capçalera i amb l’assessorament d’un periodista professional que ajuda a dinamitzar la revista durant tot el curs.

Actualment hi ha més de 80 centres educatius a la xarxa i prop de 5.000 redactors i redactores. Des del seu llançament fa tres anys i mig, s’han publicat més de 4.500 articles signats per joves i han participat centres educatius de 20 ciutats, entre les quals destaca Barcelona, Madrid, Lleida, Tarragona, Girona, Vitòria, Castelló, València, Còrdoba, Las Rozas, Andorra, Santa Cruz (Bolívia); aquestes dues últimes són les primeres experiències internacionals. 

El projecte Revista Escolar Digital (RED) és una xarxa de diaris dirigits i editats per alumnes de primària, secundària i batxillerat. Informa’t sobre el projecte aquí.

 

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -