23 febrer 2024
spot_img
23 febrer 2024

El retorn de Dan Diésel

César Mallorquí signa la continuació d’aquesta saga fantàstica que inclou una part en forma de còmic

Per Judith Vives

Les emocionants aventures de Dan Diésel continuen en un nou volum titulat El poder del Khan. En aquest llibre ens retrobem amb el protagonista uns quants mesos després de la mort del seu pare: ara en Dan viu a la Terra Prima amb el seu oncle Marc, l’agent secret Lizard, i està aprenent arts marcials amb la seva amiga Gabriela.

A més, com a cadet de la Societat Sentinel, Dan haurà d’acompanyar el seu tutor a una missió a Gondwana. En aquesta illa l’esperen molts misteris i aventures amb personatges tan diversos com els soldats aris, els dinosaures i el misteriós Caleb Gruck.

El creador de Dan Diésel, César Mallorquí, va començar a escriure la saga després de trencar-se una cama, fet que el va obligar a quedar-se a casa. L’escriptor s’ha inspirat en diverses fonts per a aquesta sèrie de novel·les d’aventures. En primer lloc, el retrofuturisme: un moviment que parla sobre com la gent del passat imaginava que seria el futur.

Més concretament, Mallorquí s’ha basat en un subgènere del retrofuturisme conegut com a dieselpunk. Aquest concepte està relacionat amb les històries ambientades a l’època d’entreguerres, quan la locomoció a gasoil era la tecnologia principal a Occident. De fet, el nom de Dan Diésel ve d’aquí.

D’altra banda, l’autor també ha begut dels llibres d’aventures i fantasia que molts nens i nenes han gaudit de petits: “Quan escrivia aquesta novel·la em vaig preguntar què podria agradar tant als nens del segle XX com als del segle XXI” , explica Mallorquí.

Així va arribar a la conclusió que hi ha temes universals que poden connectar amb els joves de totes les èpoques: els herois simpàtics, els dolents temibles, les societats secretes, les bèsties prehistòriques, els robots, els pirates, els artefactes prodigiosos i les civilitzacions perdudes.

 

Història autoconclusiva

Encara que En poder de Khan és la continuació d’El misteri de l’Artefacte C, la nova aventura de Dan Diésel és una història autoconclusiva, és a dir, que té sentit sense haver llegit la novel·la anterior. No obstant això, alguns elements connecten amb la trama principal del primer llibre, per la qual cosa també és interessant per als seguidors de la sèrie.

Com al llibre anterior, aquest volum també inclou diverses seccions de la història en format còmic que donen continuïtat al relat.

Després d’El poder del Khan arribaran dos episodis més de les aventures d’aquest jove amb superpoders: La màscara porpra al febrer i L’enigma d’un altre món al juny. En aquests volums veurem aparèixer éssers fantàstics com els extraterrestres, entre d’altres sorpreses.

Informació elaborada en col·laboració amb SM/Cruïlla

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -