14 juny 2024
spot_img
14 juny 2024

Els Jocs Paralímpics o el poder de superar-se dues vegades

Pocs dies després de disputar-se els Jocs Olímpics, Tòquio es convertirà en la seu de la competició adaptada als atletes paralímpics

Els Jocs Paralímpics es remunten al 1948, quan el neuròleg Ludwig Guttmann va organitzar una competició de tir amb arc com a part del procés de rehabilitació per als soldats veterans de la Segona Guerra Mundial (1939-1945) que patien danys a la medul·la espinal.

Quatre anys més tard, aquest esdeveniment es va convertir en competició internacional i des dels Jocs Olímpics de Roma de 1960 en una competició paral·lela a les Olimpíades. Des dels Jocs de Seül 1988, es va acordar que se celebressin en els mateixos recintes de la ciutat amfitriona pocs dies després dels Jocs Olímpics.

 

Adaptar-se per seguir competint

Els Jocs Paralímpics són una competició adaptada als atletes amb discapacitats físiques, mentals o sensorials, com amputacions, ceguesa o paràlisi cerebral. Tot i això, si els atletes aconsegueixen les qualificacions necessàries per classificar-se poden participar també en els Jocs Olímpics tradicionals.

A causa de l’alta varietat de discapacitats, es fan categories diferents depenent del grau de discapacitat i com aquesta afecta al rendiment esportiu. Això sí, per poder participar als Jocs Paralímpics, els atletes han de complir amb una sèrie de condicions fixades pel Comitè Paralímpic Internacional (CPI).

 

Jocs Paralímpics de Tòquio 2020

Entre el 24 d’agost i el 5 de setembre se celebrarà la 16a edició dels Jocs Paralímpics d’Estiu a Tòquio. Més de 4.300 atletes lluitaran per proclamar-se campions en algun dels 23 esports de la competició, amb el bàdminton i el taekwondo com a novetats.

A cada esport, els atletes competeixen en diferents categories segons el seu grau de discapacitat

Com passa al medaller dels Jocs Olímpics, els Estats Units són els grans dominadors amb 847 ors i un total de 2.367 metalls si tenim en compte els Jocs Paralímpics d’Estiu i els d’Hivern. El Regne Unit i Alemanya, amb només 4 ors de diferència, es disputaran a Tòquio la segona plaça del medaller històric.

Cada dia seleccionem una notícia, n’expliquem el context i dissenyem materials perquè estudiants de tot el món puguin llegir, debatre i opinar sobre l’actualitat a classe. Subscriu-t’hi!

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -