23 desembre 2024
spot_img
23 desembre 2024

Els joves i la política

Perquè els joves estem tan desinformats de la política?

Enric Balagué, Jefferson Batista i Mariona Ribalta

Ens interessa realment la política?

Creiem que els joves no estem gaire interessats en la política, només ens interessen les coses que ens afecten a nosaltres com per exemple: els esports, els videojocs, l’escola, els famosos…

Sabem realment per a què serveix la política?

Des del nostre punt de vista, creiem que nosaltres no sabem ben bé què és la política ni per a què serveix. En primer lloc, perquè no ens ho han explicat gaire i ho veiem molt llunyà a nosaltres, i, en segon lloc, perquè som una mica indiferents i no ens interessa saber-ho.

I si…

Si ens diguessin que la nostra vida està lligada, ens agradi o no, a les lleis que fan els polítics (assignatures de classe, horaris, notes d’entrada a les universitats, jornades de treball, horaris festius, estat de les carreteres…), segurament estaríem més interessats i voldríem saber què és el que passa i com passa.

Creiem que estem informats?

Nosaltres creiem que sí, però el que passa és que no li donem gaire importància, doncs, per exemple, hi ha un canal de notícies que es diu infoK on ens expliquen les coses que ens afecta als joves, però tampoc el mirem gaire i  preferim jugar a videojocs o mirar pelis/sèries abans de saber el que passa al món.

Tenim una opinió pròpia o ens deixem portar?

Pel que sembla, no tenim una opinió pròpia, o sigui, que sempre hem de fer el que ens diguin els adults, o polítics… Als menors de 18 anys mai, o gairebé mai, se’ns ha valorat una opinió per dir si el que fan ens sembla bé o no, tot i que és cert que hi ha coses que no les podrem decidir. Creiem que si tinguéssim una opinió el món seria diferent.

Sovint es vol manipula la nostra opinió mitjançant les fake news, sabem com identificar-les?

És cert que quan ens llevem al matí el primer que fem és mirar el mòbil o la tablet i ens posem a les diferents xarxes socials, com Instagram o TikTok. Allà sempre hi ha anuncis o notícies interessants, però no sempre són certes, a vegades ens enganyen i nosaltres els creiem, i anem repetint i difonent aquella informació per tot arreu fins que tothom se n’acaba assabentant.

Molts adolescents no sabem identificar una fake news, ja que si el famós que ens agrada publica una notícia falsa nosaltres el creiem, encara que tots els altres ens digui el contrari. En aquest sentit, som una mica vulnerables a ser manipulats i a fer-nos creure la informació que alguns adults vulguin.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -
-Contingut patrocinat -