3 desembre 2023
spot_img
3 desembre 2023

Els Premis Blanquerna Impulsa es reprenen amb novetats

Els projectes realitzats el curs passat seran vàlids juntament amb els que es realitzin enguany

Per Judith Vives

Després de l’aturada imposada per la pandèmia provocada per la Covid-19, es reprèn la convocatòria dels Premis Blanquerna Impulsa. L’actual convocatòria va quedar suspesa per la pandèmia, però ara es posa de nou en marxa amb algunes novetats.

Organitzat per Blanquerna-URL, aquest concurs té com a finalitat promoure els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’ONU i contribuir a fer-los realitat. En l’actual convocatòria, els Premis se centraven en els ODS referents a Salut i Benestar i Igualtat de Gènere.

Ara s’hi afegeix un tercer objectiu, el de la Producció i consum responsables. D’aquesta manera es vol donar l’oportunitat als centres que ja van presentar treballs de seguir treballant els ODS durant el nou curs.

Tots els treballs realitzats durant el curs passat poden seguir presentant-se juntament amb els que es realitzen en el curs actual. La convocatòria restarà oberta fins al mes de maig del 2021.

Els treballs es poden presentar en quatre categories: comunicació, salut, educació i relacions internacionals. Es premiaran els millors projectes realitzats en col·laboració amb un altre col·legi de fora del territori espanyol.

 

Noves modalitats de premis

A més de les quatre categories ja conegudes, l’ampliació de la convocatòria incorpora dues noves modalitats perquè tant els centres docents com els alumnes, a títol individual o en grups reduïts, també puguin presentar-hi els seus treballs.

En el cas del premi per als centres docents, es valoraran aquelles iniciatives o projectes que s’hagin implementat durant el curs anterior o durant l’actual per millorar aspectes que tinguin relació amb els tres ODS d’aquesta edició. Poden tenir en compte o no les mesures per frenar l’avanç de la pandèmia.

La segona nova modalitat premiarà els projectes impulsats per estudiants a títol individual o que s’agrupin en grups reduïts. En aquest apartat es poden incloure treballs que reflexionin o reivindiquin nous hàbits i mesures que hem de prendre per fer possible la sostenibilitat i la igualtat.

Les idees més creatives tindran premi, tant pels alumnes guanyadors com pels seus centres. A més, també s’atorgarà una menció d’honor a un dels guanyadors del primer premi.

Blanquerna-URL anima a escoles, instituts i estudiants a participar, ja sigui com a centre, com a grup o de forma individual, en aquesta convocatòria ampliada dels Premis Blanquerna Impulsa. Poden ser projectes, iniciatives o articles de reflexió que ajudin a millorar la nostra vida potenciant aquests Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Les vostres idees, a més de guanyar premis, poden ajudar a altres centres a canviar hàbits, actituds, procediments, per assolir una vida més saludable, més igualitària i més sostenible.

Informació elaborada en col·laboració amb Blanquerna-URL

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -