Els professionals del futur

A les feines del futur haurem de col·laborar amb els robots (Tobias Schwarz / AFP)

Experts com Fernando de la Rosa recomanen potenciar les habilitats que ens diferencien dels robots

Per Anna Lladó

En uns vint anys, el 47% de les feines les faran els robots, segons un estudi de la Universitat d’Oxford. Tot i que encara ens falten alguns anys per a començar a treballar, com ens podem preparar per al futur? En què podem ser millors que els robots?

Fernando de la Rosa, fundador de Foxize School, explica que és important potenciar les habilitats que ens fan únics i ens diferencien de les màquines. Per exemple; els humans tenim intuïció i més facilitat per a fer tasques noves, mentre que els robots destaquen en l’anàlisi d’informació basada en grans quantitats de dades i en les tasques repetitives.

Altres habilitats que hem de fomentar són el treball en equip, la creativitat, l’esperit crític o la curiositat. En definitiva, “potenciar el vessant més humà”, afirma De la Rosa.

També és important saber utilitzar bé la tecnologia per a ser millors i més productius.

Dues eines digitals de Texthelp que ens ajuden a aconseguir-ho són Read&Write, per a millorar la lectura i l’escriptura, i Equatio, que permet crear equacions i altres expressions matemàtiques de manera digital. Són, a més, l’exemple de com la tecnologia facilita l’aprenentatge.

Especialitzar-se o ser polivalent

En el futur, quan comencem a treballar, l’especialització en un sector o aspecte concret serà fonamental. Segons Fernando de la Rosa, destacaran les persones que aprenen molt i molt ràpid sobre un tema que tingui demanda laboral. “Qui s’especialitzi en alguna cosa i a més sigui molt bo, el millor, tindrà feina”, afirma.

Una altra opció és ser polivalent; ser bo en moltes coses. També ser capaç d’adaptar-se amb facilitat i rapidesa a diverses tasques.

De tota manera, De la Rosa considera que l’habilitat més important és saber gestionar el canvi. “La vida dona moltes voltes i hem d’estar preparats per a cada nova situació”, conclou.

Ja siguem més polivalents o estiguem especialitzats en alguna cosa concreta, cada cop treballarem més amb els robots, com ja passa a empreses com ara Amazon (ERIC SLOMANSON / LV)

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here