20 maig 2024
spot_img
20 maig 2024

Els retrats experimentals de Lídia Masllorens

L’artista porta les seves obres al límit en una exposició en els Espais Volart de la Fundació Vila Casas

Per Judith Vives

Una part important del treball d’un artista consisteix en l’experimentació. Arriscar-se a provar noves tècniques i formats per trobar nous camins artístics. Això és el que ha fet la pintora Lídia Masllorens, que ara presenta els resultats de la seva investigació en una exposició en els Espais Volart de la Fundació Vila Casas.

Aquesta mostra li ha donat a Masllorens l’oportunitat de sortir de la seva pràctica habitual per treballar lliurement i sense pors. Com ella mateixa explica, “tenia ganes de perdre el temps provant i posar al límit la meva obra arriscant al màxim”.

A l’exposició, titulada precisament Prova d’artista, es poden veure una vintena d’obres de grans dimensions realitzades entre els anys 2014 i 2019.

D’una banda, s’exposen els espectaculars “retrats” i “no retrats“, que són les obres més conegudes de l’artista. En aquestes obres, Masllorens mostra el primer pla de rostres en els quals ha plasmat una gran gamma d’expressions. La primera obra d’aquest estil que va realitzar és el retrat de Maria, que es pot veure a l’exposició.

L’artista va començar per pintar retrats basats en persones reals, però més tard va tenir la idea de crear rostres ideals, inspirats per les fotografies que Masllorens ha vist en magazins, en xarxes socials o pels carrers.

De fet, Lídia explica que de jove solia fer moltes fotos de les cares de la gent pel carrer, i un dia va decidir traspassar aquests retrats a la pintura.

 

Retrats sobre plàstic i paper

Masllorens utilitza com a suport el plàstic i el paper reciclat, elaborat expressament per a ella, en el qual pinta amb pintura acrílica negra per a parets, utilitzant escombres, baietes i draps.

Per realitzar els quadres d’aquesta exposició, l’artista va pintar els retrats en grans plàstics estesos a terra del seu taller de Cassà de la Selva (Girona). A continuació, amb la pintura encara fresca, va cobrir aquests plàstics amb el paper reciclat, perquè el retrat quedés estampat en aquest suport.

Amb aquesta tècnica, coneguda com a monotip, cada obra és única, ja que un retrat no es pot estampar en més d’un suport de paper cada vegada.

 

Mirar el detall de les obres

Juntament amb aquests espectaculars retrats elaborats amb pintura i pinzell, a l’exposició dels Espais Volart també pots veure les peces de la sèrie “Zoom“.

Seguint amb la voluntat de provar coses noves i experimentar, Masllorens ha fet fotografies d’alguns fragments de les seves pròpies obres.

Aquestes fotos de grans dimensions mostren detalls que a primera vista no veuríem, com alguns defectes de la tècnica, esquitxades o petites bombolles. Les fotografies creen nous paisatges artístics a partir d’obres ja existents.

Informació elaborada en col·laboració amb Fundació Vila Casas

 

 

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -