20 juny 2024
spot_img
20 juny 2024

Ens endinsem en 10 dels barris més característics de Vic

Descobrim la capital d’Osona fent un viatge per els diferents barris que la formen, aprofundint en les seves característiques i zones més importants

A continuació farem diferents parades en barris emblemàtics de la ciutat de Vic per veure algunes de les seves curiositats i coneixe’ls una mica més en detall. Passarem pels barris amb els carrers més típics, els comerços locals o monuments, però també destacant aquelles localitats com escoles, centres esportius o hospitals que fan més accessible i còmode la vida als habitants de la capital de la plana.

Centre Històric

En el barri del centre històric, tal i com indica el seu nom, es troba al centre de la ciutat. Hi podem trobar molts comerços típics de Vic, com la gelateria Xixonenca o el forn de pa Sant Miquel. Els elements mítics que caracteritzen la ciutat, com la famosa Plaça de Vic, l’escultura del Merma, el temple romà o Casa Comella es troben en aquesta zona. També una de les coses que més destaquen del barri són els seus carrers estrets, alguns fets amb adoquins.

Barri del carrer Sant Pere

El barri de Sant Pere és un dels barris cèntrics de la ciutat, ja que amb pocs minuts arribes a la plaça de Vic. S’hi troben carrers importants com el carrer Verdaguer o la Rambla Hospital, on el nom fa referència a un dels edificis més importants de la zona, l’Hospital de la Santa Creu. Algunes altres de les localitats més rellevants del barri són la Catedral de Sant Pere juntament amb el campanar, la plaça de la Vella o el carrer Sant Pere, que limita el barri i li dona el nom.  

La Calla

La Calla és un barri històric de la ciutat on hi destaca la presència del riu Mèder, ja que passa per la zona. Conseqüentment hi trobem estructures molt relacionades amb el riu com el Pont de Queralt. Un altre factor que destaca a la zona són les famoses adoberies, declarades un Bé Cultural d’Interès Nacional. Si les deixem enrere i seguim el riu una mica més enllà ens hi trobem el conegut teatre de la plana anomenat Atlàntida. És un barri amb molta zona verda al estar concorregut per les aigües del riu.

Barri dels Caputxins

El barri dels Caputxins el situem a l’est de la ciutat i gairebé enllaça amb el poble de Calldetenes, molt proper a Vic. Es tracta del barri amb més extensió de la ciutat, ja que el seu creixement durant els anys ha estat molt alt. Una de les zones més característiques del barri són la parròquia Divina Pastora, la plaça de l’ambulatori, on es troba aquest mateix, i tot l’entorn del riu Gurri, una zona ideal per anar a caminar al costat d’un dels altres rius de Vic.

Barri dels Frares

El barri dels Frares es caracteritza per la ser la part de la ciutat on trobem la zona universitària, amb diferents edificis i campus de la Universitat de Vic o la residència d’estudiants. El nom del barri es basa en la torre blanca que podem observar al fons, la torre dels Frares, una antiga masia de la ciutat. Tot i això, l’element més distintiu d’aquesta part de Vic és el monument a Jacint Verdaguer, a la part dreta de la imatge, que rendeix homenatge al poeta de la plana del segle XIX. 

Barri del Nord

El barri del nord, tal com indica els seu nom, està situat al nord de la ciutat. S’hi poden trobar tant la comissaria de la Guàrdia Urbana, com la dels Mossos d’Esquadra. Es caracteritza per ser una de les zones amb més trànsit de tota la ciutat, sobretot en la rotonda del Mil·lenari i la Ronda Camprodon. Altres coses a destacar del barri serien les dues estacions, de bus i de tren. Per últim afegir que és on es troben el cementiri de la ciutat i un dels parcs més grans.

Barri El Sucre

El sucre és el barri que ocupa la zona sud-oest de la ciutat. Hi trobem un dels edificis més emblemàtics de Vic, anomenat edifici el Sucre i que per tant dóna nom a la zona. A part també s’hi troba un dels principals hotels de la ciutat, l’hotel Can Pamplona, valorat en 4 estrelles. Per últim també hi trobem el Multicines Sucre, amb 9 sales de cinema, una bolera, un karaoke i moltes més activitats per passar-hi una molt bona estona. La podem definir com la zona d’oci de la ciutat.

El Remei i Santa Anna

Hem volgut agrupar aquests dos barris perquè al compartir zona al sud de la ciutat moltes persones ho relacionen com un mateix barri. Són barris molt grans, tant amb cases com amb pisos, a causa de la gran extensió que han anat guanyat durant els anys. Hi trobem clubs esportius com l’OAR Vic, de futbol, o  el Vic ETB, que és un club de natació, bicicleta i altres esports relacionats. També es caracteritzen per ser dos barris amb una gran quantitat de parcs i zones esportives, com per exemple la zona de l’Horta Vermella.

Barri Osona

El barri Osona se situa a l’extrem sud de la ciutat i per tant és un dels barris més aïllat del centre de Vic. És un barri relativament nou, creat l’any 1978, amb una plaça central com a referència i consta de diferents serveis com una escola i una caserna de la Guardia Civil. A part, és un dels barris més propers a poblacions veïnes a Vic, com Malla o Santa Eugènia de Berga, per tant és ideal per fer rutes amb bicicleta pels voltants.

La Guixa

El barri de Sentfores, popularment conegut com La Guixa, és un barri que es troba apartat de la ciutat de Vic com a tal, ja que per accedir-hi es necessita agafar una carretera durant uns 7 minuts. Antigament no pertanyia a la ciutat de Vic i era independent, però l’any 1932 es va annexar a Vic. Això fa que tingui elements que el distingeixen gairebé com un petit poble, per exemple el cementiri o l’escola. Per últim tenen l’Ermita de Sant Sebastià que es troba a dalt d’un turonet, si pot arribar fent una caminada d’una hora, hora i quart aproximadament.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -