3 desembre 2023
spot_img
3 desembre 2023

Junior Report entrega la Beca RED-ACER 2020-2021 a l’IES El Quint i a l’IES Penyagolosa per crear el seu propi diari escolar

Els dos institutssituats a la Comunitat Valenciana, van ser els guanyadors de la segona edició de la beca i entren a formar part del projecte Revista Escolar Digital (RED) 

Seguint tots els protocols establerts per fer front a l’expansió de la pandèmia de Covid-19, ahir l’equip del projecte Revista Escolar Digital (RED) va fer entrega del diploma de “centre RED” als instituts públics l’IES El Quint, situat a la localitat valenciana de Riba-roja de Túria, i a l’IES Penyagolosa, de Castelló de la Plana. 

Tots dos instituts van ser els centres guanyadors de la segona edició de la Beca RED-ACER 2020-2021, la convocatòria de la qual va finalitzar pocs dies abans d’acabar el curs escolar. Un premi ex aequo que permet als dos instituts crear la seva pròpia capçalera digital de manera gratuïta i formar part del projecte RED durant aquest curs que acaba de començar. 

Les dues coordinadores del projecte RED, Lali Bueno i Ada Sanuy, s’han desplaçat fins a la Comunitat Valenciana per fer entrega del diploma als centres, així com per conèixer al professorat encarregat de coordinar el projecte des de l’interior de les aules. A més, i malgrat les limitacions de presència física a les aules, les coordinadores RED han pogut conèixer els futurs redactors i redactores de les seves corresponents revistes: IES El Quint Report i IES Penyagolosa Report. 

També ha estat present a l’acte de lliurament de la beca Javier Ayerbe, fundador de l’empresa Campuspdi, en representació dAcer, patrocinadora de la beca. “És un plaer participar en aquesta jornada i representar Acer en aquest projecte en què es mostra, un cop més, el compromís de les dues empreses pel sector de l’educació a la Comunitat Valenciana“, afirma Ayerbe. 

Entrega de la Beca RED-ACER 2020-2021 a l’institut IES El Quint de Riba-roja de Túria, en València. (Junior Report)
Entrega de la Beca RED-ACER 2020-2021 a l’institut IES El Quint de Riba-roja de Túria, en València, amb la presència de representants del centre, del representant d’ACER, Javier Ayerbe, i de les coordinadores de Junior Report RED. (Junior Report)

“Estem molt satisfets d’haver obtingut la beca perquè ens permetrà posar en marxa una revista digital que servirà no només com a mitjà de comunicació del centre, sinó que permetrà visibilitzar el treball i l’opinió dels estudiants“, afirma Natxo Moral, professor del departament de valencià de l’IES El Quint. A més, destaca que és imprescindible ensenyar els joves a llegir de manera crítica la premsa i confessa que “portar-ho a la pràctica amb una revista digital pròpia és una excel·lent oportunitat“.

Una xarxa present a tota Espanya

Amb les recents incorporacions d’aquest mes de setembre, ja són prop de 70 centres educatius de tot Espanya els que formen part del projecte Revista Escolar Digital (RED), impulsat pel diari per a joves Junior Report. En aquesta xarxa participen activament prop de 4.000 estudiants que es converteixen en redactors júnior per informar, debatre i opinar sobre el que passa al seu voltant, però també sobre els grans temes de l’actualitat informativa. 

Per fer-ho, els centres RED tenen accés gratuït a Junior Report Aula, una plataforma que recull la selecció d’unitats didàctiques (fitxes d’activitats i diapositives projectables) elaborades per l’equip de Junior Report per llegir i treballar l’actualitat a l’aula, així com recursos d’educació mediàtica per fomentar la lectura crítica dels mitjans de comunicació. 

 

A per la tercera edició  

Amb l’objectiu d’enfortir el seu compromís amb la igualtat d’oportunitats en l’àmbit educatiu, l’empresa tecnològica Acer tornarà a impulsar el programa de beques RED amb la Beca RED-ACER for Education 2021-2022, adreçada a qualsevol centre educatiu o institut públic d’Espanya i/o Portugal.  

La convocatòria d’aquestes beques per al curs 2021-2022 es farà pública durant aquest curs i amb suficient antelació perquè els centres escolars interessats puguin preparar les seves propostes i enviar les seves candidatures 

El projecte Revista Escolar Digital (RED) té com a objectiu oferir un mitjà d’expressió i opinió per a l’alumnat, fomentant la mirada crítica de l’actualitat i oferint un espai per informar i informar-se d’allò que passa al món.  

A més, les coordinadores del projecte RED treballen perquè la revista digital sigui un espai d’interacció entre estudiants de diferents procedències i cultures en el qual s’hi pugui treballar temes comuns i fomentar l’ús de la llengua estrangera i les competències digitals. 

Junior Report impulsa una xarxa de Revistes Escolars Digitals gestionades per alumnes de secundària. Informa’t sobre el projecte aquí.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -