30 novembre 2022
spot_img
30 novembre 2022
spot_img

Entrenar en valors: l’ètica de l’esport

El Rafa Nadal Tour by Mapfre complementa la competició de tenis amb entrenaments en valors

Per Cristina Sala

Cada cop són més freqüents les competicions esportives entre nens i adolescents. Més i més joves s’animen a prendre’s l’esport com més que una afició i s’esforcen per millorar les seves marques. Però no val guanyar a qualsevol preu.

Complementar els entrenaments físics amb una formació en valors és fonamental per evitar comportaments poc esportius.

Aquest és precisament un dels objectius del Rafa Nadal Tour by Mapfre, un circuit juvenil de tenis que no només premia el rendiment esportiu sinó també el bon comportament dins i fora de la pista.

Un circuit de valors

El Rafa Nadal Tour by Mapfre va néixer el 2014 amb l’objectiu de fomentar el tenis i difondre els valors de l’esport entre els més joves.

En ell participen nois i noies de les categories sub-12 i sub-14 que competeixen a 6 ciutats diferents fins arribar al Master de Mallorca, que es celebrarà el proper mes de setembre.

Però aquest no és un circuit de tenis més; valors com la companyonia, l’esforç, l’esportivitat i la superació són els protagonistes d’aquest programa.

Per aquest motiu, tots els tornejos del Rafa Nadal Tour by Mapfre inclouen entrenaments en valors: activitats de tota mena mitjançant les quals s’interioritzen actituds i comportaments positius, necessaris tant a l’esport com al dia a dia.

“L’objectiu és gaudir, aprendre a lidiar amb la derrota, crear noves amistats i adquirir bons hàbits de comportament amb els companys i els contrincants”, afirma Hugo Camín, responsable dels entrenaments en valors del Rafa Nadal Tour by Mapfre.

Però aquests entrenaments no són simples activitats complementàries a la competició sinó que els valors estan presents a cadascun dels tornejos. Segons Camín, “es supervisa que els jugadors apliquin el que han aprés durant els entrenaments en valors quan estan competint”.

El bon comportament té premi

Amb la finalitat que el foment dels valors de l’esport no quedi en una simple declaració d’intencions, el Rafa Nadal Tour by Mapfre incorpora un Ranking de Valors al qual es premia a aquells jugadors amb una millor actitud dins i fora de la pista.

A més, també es penalitzen les actituds i accions poc esportives, restant punts a la classificació general de cada jugador per mala conducta.

El jugador de cada categoria que aconsegueix els millors resultats en aquest rànquing paral·lel al tenístic rep com a premi una plaça per disputar el Master de Mallorca, com a guanyador del Trofeu de Valors.

El respecte, l’esforç i l’actitud positiva tenen premi. (Fundació Rafa Nadal)

 “Aquesta és una de les característiques que ens diferencien d’altres tornejos: aquí, complir amb els valors de l’esport té un efecte real sobre els resultats de la competició”, afirma amb orgull Hugo Camín.

Valors que no sols promouen actituds positives a l’àmbit esportiu sinó que també ens ajuden a millorar en altres aspectes de la nostra vida.

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -