18 maig 2024
spot_img
18 maig 2024

Erasmus, una vida en mesos

Gràcies al programa d’intercanvi d’universitats, els joves europeus poden conèixer una altra cultura, un sistema educatiu diferent i fer amistat amb persones d’altres països 

“Un cop has viatjat, la travessia mai acaba, sinó que és recreada una vegada i una altra a partir de vitrines amb records. La ment mai pot desprendre’s del viatge”, deia l’escriptor Pat Conroy.

Un dels viatges més emocionants que poden realitzar els joves europeus és un intercanvi acadèmic entre universitats de la Unió Europea, conegut com Erasmus. El programa va complir 30 anys al 2017.

Durant aquesta estada, els estudiants rebran una beca i podran conèixer una altra cultura, un altre idioma, un sistema educatiu diferent i a persones de diferents països del món.

Però sobretot, podran conèixer-se a ells mateixos, estant en situacions que potser no havien viscut anteriorment.

Més possibilitats de trobar feina

A més d’aprendre una nova llengua, els estudiants Erasmus han de ser molt flexibles i adaptar-se a situacions adverses. També han d’interactuar amb persones de contextos molt diferents, la qual cosa els obliga a ser més oberts de ment i tolerants.

Aquest tipus d’aptituds són molt valorades al mercat laboral. Segons, l’Erasmus Impact Study, la desocupació entre els alumnes que han fet un Erasmus és un 23% més baix.

Hi ha els qui diuen que un intercanvi acadèmic no és només una vegada a la vida, sinó una vida en mesos. La vida és una muntanya russa que té més loopings quan decideixes sortir de la teva zona de confort.

Quan deixes enrere la teva llar, la teva família i els teus amics de tota la vida, hi haurà experiències difícils, especialment al principi quan no coneixes a ningú. Però també hi haurà experiències que es convertiran en una vivència que recordaràs durant la resta dels teus dies.

Interrail, un viatge inoblidable

Si no vols viatjar durant el curs acadèmic, també existeix la possibilitat de realitzar un viatge més curt. L’interrail és una passada de tren que obre la porta a noves destinacions, cultures i amistats a tota Europa. Hi ha més de 40.000 destinacions a 30 països. 

Joves viatjant en tren (Getty)

Aquest any uns 15.000 joves de 18 anys, ciutadans de la UE, seran seleccionats per viatjar gratis per Europa aquest estiu, gràcies a una nova iniciativa finançada per la Unió Europea (UE).

Els joves podran viatjar fins a 30 dies i visitar entre una i quatre destinacions de la UE. Els llocs que visitaràs en aquests viatges i les seves experiències t’acompanyaran sempre a la memòria.

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -