20 juny 2024
spot_img
20 juny 2024

Es convoca el segon concurs Joves Creadors de l’euroregió Pirineus Mediterrània sobre continguts el català i occità a les xarxes socials

El concurs s’adreça a joves dels 14 als 30 anys de Catalunya, Illes Balears i regió Occitània, i està obert a les modalitats individual, col·lectiva o d’entitats, amb dos grups d’edat i per continguts llengua catalana o occitana.

El període de presentació de candidatures està obert fins a principis del 2024, a través d’una plataforma en línia que permet un tràmit més àgil. Els guanyadors rebran un total d’11.500 € repartits en 24 premis.

Després de l’èxit del primer concurs “Llengües” per a joves, l’Euroregió Pirineus Mediterrània ha decidit fer permanent aquesta iniciativa, seguint l’exemple de la seva convocatòria anual de projectes de cultura. L’entitat de cooperació transfronterera entre la regió Occitània, el Govern de les Illes Balears i la Generalitat de Catalunya –que actualment n’assumeix la Presidència– ha publicat les bases d’aquesta segona edició, ara amb el nom “CREA OCCAT”, per estimular “la pràctica i l’intercanvi entre joves al voltant de les llengües i la cultura euroregional”, “facilitar la integració social” i el “respecte per la diversitat cultural i lingüística”, que són al centre del ful de ruta de l’Euroregió per a un futur compartit en l’horitzó 2030.

Els objectius del concurs són els següents: donar suport als joves que creen o presenten continguts, de qualsevol temàtica, a les xarxes socials en català i occità. Promoure l’ús de les llengües catalana i occitana en tots els sectors de la societat. Impulsar iniciatives juvenils que fomentin l’ús de les llengües catalana i occitana entre els joves a Internet. Implicar els ciutadans i, en particular, els joves, en l’acció euroregional. I fomentar els intercanvis lingüístics i culturals entre territoris.

Enguany, les candidatures es presentaran directament en línia, cosa que permet adjuntar diferents documents i completar el procés en diversos passos si fos necessari, amb la possibilitat de modificar la informació abans d’enviar la sol·licitud: https://euroregio-epm.wiin.io/ca/directories/concours

També hi ha novetats pel que fa als terminis, en funció de la franja d’edat dels candidats: Pel que fa a la Línia 1, és a dir, joves de 14 a 18 anys, el termini de presentació de sol·licituds finalitza el 12 de març de 2024, amb la finalitat que els centres educatius puguin desenvolupar aquest tipus d’iniciatives amb el seu alumnat. En el cas de la Línia 2, és a dir, joves d’entre19 i 30 anys, les sol·licituds s’han de presentar fins al 8 de gener de 2024, independentment de la modalitat triada.

Per a cada categoria, en català o occità, els premis i mencions, que ascendeixen a un total d’11.500 €, es repartiran entre les modalitats “individual”, “col·lectiva” i “entitat” de cada línia, d’edat o lingüística.

Els bases del concurs es poden consultar al web de l’Euroregió: https://www.euroregio.eu/convocatories-euroregionals/ajuts-i-subvencions#convocatories-obertes

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -