28 maig 2024
spot_img
28 maig 2024

Els escenaris de ‘Joc de Trons’ al món real

La sèrie de fantasia èpica ha disparat el turisme a les localitzacions dels seus rodatges

Joc de Trons és una sèrie de fantasia que té lloc en un món inventat. No obstant això, els seus espectaculars escenaris són d’allò més reals i es poden visitar.

Durant vuit temporades, els protagonistes travessen deserts, visiten belles ciutats i castells i veuen la neu eterna del nord, més enllà del Mur.

Els productors van haver de remoure cel i terra per trobar localitzacions reals que fessin justícia a la imaginació de George R. R. Martin, creador de la saga Cançó de Gel i de Foc en la qual s’inspira la sèrie televisiva.

La sèrie s’ha convertit en un aparador d’entorns increïbles i ha posat en valor el patrimoni arquitectònic i paisatgístic dels països que ha visitat.

La popularitat de Joc de Trons ha disparat el turisme en alguns llocs i els governs locals s’han vist obligats a pensar com protegir les seves ciutats i els seus espais naturals sense renunciar al filó de la sèrie.

 

Croàcia

Les ciutats que han acollit els rodatges de ‘Joc de Trons’, com Dubrovnik, aprofiten la popularitat de la sèrie per fer negoci. (NH53 / Flickr)

Els carrers de la ciutat medieval croata de Dubrovnik han estat l’escenari de les intrigues de Desembarcament del Rei, la capital dels Set Regnes.

Encara que Joc de Trons s’hagi acabat, a la ciutat, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, encara hi és ben present. La pressió turística motivada per la sèrie hi ha estat tan alta que s’hi ha limitat el nombre de visitants diaris.

En una altra ciutat croata, Split, s’hi ha obert un museu dedicat a la sèrie amb rèpliques de la roba, els objectes i els escenaris de Joc de Trons.

https://twitter.com/visitacroacia/status/1128267583327698944?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1128267583327698944&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.lavanguardia.com%2Fvida%2Fjunior-report%2F20190523%2F462393490259%2Fescenarios-juego-tronos-mundo-real.html

 

Espanya

https://youtu.be/7rmfFS6szT8

La diversitat de climes i regions d’Espanya ha permès gravar escenes que corresponen a regions completament diferents del món de Joc de Trons.

Destaca la ciutat catalana de Girona. La catedral i la seva escalinata monumentals van servir per recrear el Gran Septe, el temple més important de la religió dominant als Set Regnes.

També crida l’atenció Gaztelugatxeko Doniene, un petit illot al País Basc unit a la costa per un pont sinuós. Al capdamunt de l’illot hi ha una ermita erigida al segle x.

A la sèrie és Rocadrac, un castell molt important per al llinatge dels Targaryen. La massificació de visitants ha portat la Diputació Foral de Biscaia a controlar-hi els accessos a determinades hores i temporades.

https://www.instagram.com/p/BxuOksGI3WZ/?utm_source=ig_embed

 

IRLANDA DEL NORD

Els estudis de la sèrie es troben a Belfast, la capital d’Irlanda del Nord (Regne Unit).

A més a més, els productors van aprofitar la proximitat amb alguns boscos, castells i ruïnes per gravar-hi moments clau de Joc de Trons.

Les coves de Cushendun, per exemple, van veure néixer la criatura d’ombra de Melisandre. I el castell Ward es va convertir en Hivernàlia, la llar dels Stark.

 

Islàndia

Kit Harington, l’actor que dona vida a Jon Snow, va declarar que Islàndia era el lloc més bonic on havia estat mai. S’hi van rodar algunes escenes del Nord, més enllà del Mur.

En particular, es va fer famosa l’escena romàntica del seu personatge amb la salvatge Ygritte, a l’espectacular cova amb aigües termals de Grjótagjá.

https://www.instagram.com/p/Bpw4_qqHLfh/?utm_source=ig_embed

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -