18 desembre 2024
spot_img
18 desembre 2024

Esperant als extraterrestres

El físic Stephen Hawking temia que una trobada entre civilitzacions tingués conseqüències catastròfiques pels humans 

Estem sols a l’univers? Molts científics pensen que amb la gran quantitat d’estels, sistemes i galàxies que existeixen és molt probable que espècies alienígenes intel·ligents habitin altres parts del cosmos.

Pel famós físic Stephen Hawking, era lògic creure que existeixen civilitzacions extraterrestres en altres mons. No obstant això, opinava que podia ser una molt mala notícia pels humans i la Terra si aconseguissin localitzar-nos.

https://www.instagram.com/p/BgUKJaWgHOf/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_ufi_control

Una trobada desastrosa

A Stephen Hawking li preocupava que una trobada amb extraterrestres pogués acabar molt malament pels humans. El físic imaginava a aquestes espècies alienígenes viatjant per l’univers i buscant planetes per colonitzar i explotar els seus recursos.

Hawking basava aquesta idea tan negativa en la pròpia experiència humana. Creia que podria passar alguna cosa semblat al que va passar quan els europeus van arribar a Amèrica al segle XV: van destruir i van massacrar a les poblacions indígenes.

Si aquestes civilitzacions extraterrestres són capaces de rebre la nostre senyal i viatjar fins a la Terra, significa que són més avançades que els humans i han desenvolupat tecnologies desconegudes per nosaltres.

En aquest viatge de galàxia en galàxia buscant nous mons per explotar, l’aniquilació de la vida a la Terra podria ser un mer efecte col·lateral. Segons Hawking, els alienígenes ens veurien com simples bacteris.

https://www.instagram.com/p/BgTu2NqjDHi/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_ufi_control

Observar sense ser detectats

Malgrat la desconfiança que li provocava una trobada entre civilitzacions, Hawking estava obstinat en trobar proves de l’existència d’altres espècies alienígenes i recolzava projectes amb aquest objectiu.

Hawking no era partidari d’enviar senyals o missatges al cosmos: pensava que era millor observar sense ser vistos, trobar-los nosaltres a ells i no a l’inrevés.

Un dels programes més destacats en els que va participar és Breakthrough Listen, dedicat a analitzar més d’un milió d’estels a la recerca de senyals de radi o làser durant deu anys.

L’objectiu és estudiar una zona extensa de l’univers, amb una àrea deu vegades més gran que la que s’ha estudiat fins ara. Durant els dos primers anys no hi ha hagut resultats destacables, però encara queden vuit anys de recerca.

Si Breakthrough Listen donés fruits, sorgiria una pregunta inevitable: què fer davant la senyal procedent d’una civilització extraterrestre? La resposta de Stephen Hawking és rotunda: no respondre res.

 

La informació que recullen els telescopis del projecte Breakthrough Listen està oberta a tot aquell que vulgui analitzar-la. (Creative Commons)

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -
-Contingut patrocinat -