La Fundació Barça treballa amb famílies, educadors i entrenadors per prevenir l’assetjament escolar
Un dels principals objectius de la Fundació Barça és prevenir la violència entre nens i joves en qualsevol àmbit, ja sigui violència física o emocional.
El ’bullying’, per exemple, és una forma de violència que es produeix entre iguals però en desigualtat de condicions. Els assetjadors adopten una actitud de superioritat i ataquen contínuament a la víctima, que no pot o no sap com defensar-se i cada vegada es fa més petita.
La Fundació Barça utilitza l’esport com a eina per lluitar contra el ‘bullying’ i transmetre i posar en pràctica valors positius com el respecte, la igualtat i el treball en equip.
Actualment, la Fundació treballa en tres línies d’actuació dins del programa de ‘bullying’: els programes d’intervenció amb professionals i famílies, analitzar el fenomen del bullying per generar coneixement (consell assessor, jornades) i les campanyes de sensibilització.
👉 @UB_IL3 i @FundacioFCB han organitzat una jornada sobre el #bullying i el #ciberbullying a l’Auditori 1899 del Camp Nou. https://t.co/ygDlgq8wFQ pic.twitter.com/X2S7qekyLS
— IL3-UB (@UB_IL3) March 12, 2018
Treballant per una infància feliç
Els programes de la Fundació Barça s’apliquen en diferents àmbits i compten amb la col·laboració de professionals del sector educatiu, a més d’involucrar a les famílies.
El bullying es produeix a les aules, però també al pati i fins i tot en les activitats extraescolars. Per això és tan important formar a professors, educadors socials i entrenadors esportius de l’àmbit infantil.
A més, el bullying pot traspassar el mur de l’escola o del club: el ‘ciberbullying’ pot produir-se en qualsevol lloc i moment, quan s’assetja a través de les xarxes socials o internet.
El projecte de prevenció de la Fundació Barça ha començat a treballar-se aquest any amb 1.100 nens i nenes de 14 escoles, amb l’objectiu d’estendre’s per tota Catalunya al 2019.
Des de la @FundacioFCB portem a terme un programa de prevenció del Bullying que hem començat a desenvolupar en 14 escoles de Catalunya. És un programa que volem oferir a tot l’àmbit escolar català a partir de l’any 2019. pic.twitter.com/DlxXSooSd4
— Jordi Cardoner Casaus (@jordicardoner) March 7, 2018
Per desenvolupar aquestes activitats i programes, la Fundació Barça participa en diferents conferències i jornades sobre ‘bullying’. I és que, per saber com reaccionar davant aquesta problemàtica, abans cal entendre les causes de l’assetjament escolar.
Finalment, és necessari conscienciar a la societat. L’assetjament escolar ha existit sempre, però ara ens adonem que és un problema molt greu que afecta a molts nens i adolescents. I no podem permetre-ho.
Per donar-li visibilitat, la Fundació Barça participa en esdeveniments infantils com la Festa dels Súpers o el Festival de la Infància, perquè els nens i nenes prenguin consciència de l’assetjament escolar i sàpiguen com prevenir actituds abusives i discriminatòries.
Gràcies a aquestes campanyes, la nostra societat cada vegada està més compromesa per evitar aquest tipus de comportaments.
https://www.facebook.com/fundaciofcb/videos/10155412320819015/
El jugador del primer equip de futbol Sergi Roberto, la capitana del Barça Femení, Marta Unzué, i el jugador del Barça Lassa de bàsquet Pau Ribas, s’uneixen #ContraElBullying. I tu, t’hi sumes?
Informa’t de tot a Junior Report | Castellà | Català | English