3 desembre 2023
spot_img
3 desembre 2023

Esport i valors contra la violència i l’assetjament escolar

La Fundació Barça treballa amb famílies, educadors i entrenadors per prevenir l’assetjament escolar

Un dels principals objectius de la Fundació Barça és prevenir la violència entre nens i joves en qualsevol àmbit, ja sigui violència física o emocional.

El ’bullying’, per exemple, és una forma de violència que es produeix entre iguals però en desigualtat de condicions. Els assetjadors adopten una actitud de superioritat i ataquen contínuament a la víctima, que no pot o no sap com defensar-se i cada vegada es fa més petita.

La Fundació Barça utilitza l’esport com a eina per lluitar contra el ‘bullying’ i transmetre i posar en pràctica valors positius com el respecte, la igualtat i el treball en equip.

Actualment, la Fundació treballa en tres línies d’actuació dins del programa de ‘bullying’: els programes d’intervenció amb professionals i famílies, analitzar el fenomen del bullying per generar coneixement (consell assessor, jornades) i les campanyes de sensibilització.

Treballant per una infància feliç

Els programes de la Fundació Barça s’apliquen en diferents àmbits i compten amb la col·laboració de professionals del sector educatiu, a més d’involucrar a les famílies.

El bullying es produeix a les aules, però també al pati i fins i tot en les activitats extraescolars. Per això és tan important formar a professors, educadors socials i entrenadors esportius de l’àmbit infantil.

A més, el bullying pot traspassar el mur de l’escola o del club: el ‘ciberbullying’ pot produir-se en qualsevol lloc i moment, quan s’assetja a través de les xarxes socials o internet.

El projecte de prevenció de la Fundació Barça ha començat a treballar-se aquest any amb 1.100 nens i nenes de 14 escoles, amb l’objectiu d’estendre’s per tota Catalunya al 2019.

Per desenvolupar aquestes activitats i programes, la Fundació Barça participa en diferents conferències i jornades sobre ‘bullying’. I és que, per saber com reaccionar davant aquesta problemàtica, abans cal entendre les causes de l’assetjament escolar.

Finalment, és necessari conscienciar a la societat. L’assetjament escolar ha existit sempre, però ara ens adonem que és un problema molt greu que afecta a molts nens i adolescents. I no podem permetre-ho.

Per donar-li visibilitat, la Fundació Barça participa en esdeveniments infantils com la Festa dels Súpers o el Festival de la Infància, perquè els nens i nenes prenguin consciència de l’assetjament escolar i sàpiguen com prevenir actituds abusives i discriminatòries.

Gràcies a aquestes campanyes, la nostra societat cada vegada està més compromesa per evitar aquest tipus de comportaments.

https://www.facebook.com/fundaciofcb/videos/10155412320819015/

El jugador del primer equip de futbol Sergi Roberto, la capitana del Barça Femení, Marta Unzué, i el jugador del Barça Lassa de bàsquet Pau Ribas, s’uneixen #ContraElBullying. I tu, t’hi sumes?

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -