10 juny 2023
spot_img
10 juny 2023
spot_img

Esports de neu, un futur professional ben obert

170 alumnes de CAFE participen en les activitats a la neu que organitza l’INEFC

Per Pere Millan

Durant els mesos d’hivern, milers de persones s’acosten als Pirineus per gaudir d’una de les activitats que més adeptes ha guanyat en els últims anys: els esports de neu. L’esquí alpí o el surf de neu (snowboard) són disciplines que cada temporada que passa guanyen més practicants.

“És un sector creixent i amb necessitat de professionals qualificats”, explica el professor titular d’Activitats en el Medi Natural a l’INEFC Barcelona, Eduard Inglés. Per aquest motiu, l’INEFC ja fa més de dues dècades que ofereix formació en esports de neu dins de l’assignatura Activitats en el Medi Natural, matèria troncal per a tots els estudiants del grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport.

“La idea és transmetre a l’alumnat els diferents contextos del medi natural i les activitats que s’hi practiquen”, afirma el professor d’Activitats en el Medi Natural a l’INEFC Lleida, Víctor Labrador. En aquest sentit, al centre de Lleida també s’ofereix formació relacionada amb esports de muntanya com el barranquisme o l’escalada, mentre que al de Barcelona fa poc que s’ha introduït també el surf.

https://www.instagram.com/p/BtfM62JHayJ/

Formació intensiva sobre el terreny

 Per a organitzar aquesta formació en esports de neu, l’INEFC planifica diverses esquiades d’una setmana de durada a les quals els estudiants poden apuntar-se en funció de les seves necessitats d’aprenentatge. “L’alumnat pot escollir entre cinc activitats al medi natural que organitzem i una d’aquestes és la sortida a la neu”, puntualitza Eduard Inglés.

Durant els dies que dura l’estada, els alumnes de CAFE combinen llargues sessions pràctiques de tècnica sobre la pista, amb altres activitats teòriques sobre seguretat, tractament de la neu, metodologia, materials i videocorrecció.

“La valoració final de l’esquiada, més enllà de gaudir, acostuma a ser molt positiva en relació a la gran quantitat de feina que es fa”, assegura el professor titular d’Activitats en el Medi Natural a l’INEFC Barcelona, Eduard Inglés.

“Aquest any, entre el centre de Barcelona i el de Lleida hem estat 170 persones esquiant a Baqueira Beret, ha estat una gran experiència”, afegeix Víctor Labrador.

https://www.instagram.com/p/BtWyrNEHQfw/

Titulació en Tècnic esportiu d’esquí i surf de neu

Però amb aquesta formació no n’hi ha prou per poder exercir com a professor d’esports de neu. Per aquest motiu, l’INEFC Barcelona també ofereix a CAFE l’itinerari de neu que permet obtenir una menció en Lleure i Natura a més de la titulació de Nivell 1 en Tècnic esportiu en surf de neu o esquí.

Aquesta titulació sí que permet exercir com a professor d’esports de neu, fet que obre un gran ventall d’oportunitats professionals: “Les escoles de neu a Catalunya busquen perfils com aquests, el mercat en general està creixent i a més és molt interessant per als nostres estudiants”, conclou Eduard Inglés.

Informa’t de tot a Junior Report Castellano | Catalán Inglés

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -