25 juny 2024
spot_img
25 juny 2024

Éssers d’una altra galàxia

Ewoks, wookies, jawas, gungans… l’univers de Star Wars està ple d’alienígenes d’allò més curiosos

Ewoks

Els ewoks van convertir-se en un dels personatges més estimats de la saga (GYI)

Aquests éssers peluts viuen als boscos de la Lluna d’Endor. Malgrat la seva petita mida (no arriben al metre d’altura), són molt hàbils i construeixen les seves cases i poblats a les copes dels arbres, amb ponts i corrioles per on lliscar.

Al principi es mostren desconfiats amb els forasters, però són uns éssers generosos que ofereixen ajuda i refugi a qui ho necessita.

A l’Episodi VI: El Retorn del Jedi (1983), els ewoks s’alien amb els rebels per lluitar contra el costat fosc. Armats amb vares de fusta, pedres i fondes, aconsegueixen derrotar als soldats imperials i destruir l’estació que connecta amb l’Estrella de la Mort, un arma terrible que pot destruir planetes.

Wookies

Chewbacca (a l’esquerra), és el millor amic d’en Han Solo, al qual salva en més d’una ocasió (Youtube)

Els wookies són éssers enormes (mesuren dos metres) coberts d’un llarg pelatge marró, una espècie de mescla entre humà i ós. El seu nom significa “Gent dels arbres” i són originaris del planeta Kashyyyk.

Són éssers valents i molt intel·ligents. Un dels wookies més famosos és en Chewbacca, el company d’aventures d’en Han Solo, encarregat de salvar-lo en més d’una ocasió al capdavant del mític Falcó Mil·lenari.

Malgrat el seu aspecte imponent, els wookies són éssers amistosos i molt lleials. Això sí, convé no dur-los-hi la contrària ni fer-los enfadar perquè tenen molt mal geni i poden destrossar qualsevol cosa en un arravatament.

Jabba el Hutt

El mafiós Jabba el Hutt va dominar durant molt temps els negocis més foscos de la galàxia. (Lucas Films)

Els Hutt són una clan de delinqüents i criminals conegut a tota la galàxia. Jabba és el cap de l’organització: un alienígena enorme, amb forma de llimac gegant i rugós, que controla el tràfic il·legal de mercaderies al planeta Tatooine (on viu Luke Skywalker).

Jabba el Hutt no és molt ràpid de moviments, però tampoc ho necessita: com tot bon gàngster, té pinxos i guarda-espatlles que el protegeixen. Al Palau de Jabba es munten les millors festes, però cal anar amb compte perquè no tothom és qui diu ser…

Jawas

Sempre ocults sota una túnica amb caputxa, ningú sap molt bé quin aspecte tenen els jawas. (Lucas Films)

Els jawas són éssers petits, d’un metre d’altura, que viuen amagats a les dunes del planeta Tatooine. No se sap molt bé quin aspecte tenen, perquè sempre van coberts amb una llarga túnica amb caputxa que només deixa veure la lluentor groga dels seus ulls brillants.

Els jawas són ferrovellers: busquen trossos de naus, maquinària i robots que després venen al millor postor. Tatooine és un lloc de pas on s’abandonen moltes naus, així que els jawas aprofiten per desmuntar-les i vendre-les per peces.

A causa de la seva curta alçada poden semblar inofensius, però acostumen a anar armats i són molt perillosos: no dubtaran a l’hora de disparar si creuen que poden obtenir algun benefici.

Robots

BB8, R2D2 i C3PO han ajudat a l’Aliança Rebel a combatre el costat fosc (Kevin Winter/AFP)

Existeixen centenars de tipus de robots per tota la galàxia, cadascun amb les seves característiques i funcions. Els androides més coneguts de la saga Star Wars són C3PO, R2D2 i BB8.

C3PO és un robot humanoide (amb forma de persona) construït per Anakin Skywalwer quan encara era un nen. Amb la seva carcassa daurada i brillant, C3PO és un androide de protocol: està programat per servir a un amo i parla més de sis milions de formes de comunicació.

En canvi, R2D2 i BB8 són robots de combat: estan dissenyats per viatjar en una nau espacial i ajudar als pilots durant la navegació o en combat. Malgrat ser màquines, aquests robots són fidels als seus amos i estan disposats a sacrificar-se per complir la missió que els sigui encomanada.

Gungans

La pell i el rostre dels gungans està adaptat a la vida aquàtica. (LucasFilms)

Els gungans són una espècie originària del planeta Naboo. Viuen a ciutats submarines i el seu cos està adaptat a la vida aquàtica. Malgrat tenir un cos amb forma humana, la pell i el rostre és semblat a la dels amfibis: tenen uns ulls sortits i una llengua extensible, a més d’unes orelles llargues i cartilaginoses.

Malgrat el seu aspecte sapastre, els gungans són grans guerrers i han desenvolupat el seu propi armament amb tecnologia molt avançada. Van lluitar al costat dels humans del planeta Naboo contra l’Imperi Galàctic.

Neimoidians

Els neimoidians són molt avariciosos: només volen amassar fortuna, a qualsevol preu (Lucas Films).

Els neimoidians són una espècie molt intel·ligent del planeta Neimodia. El seu cos té forma humana, però el seu rostre és molt diferent: tenen una pell gruixuda de color verd, uns grans ulls vermells i no tenen nas.

Els neimoidians són avariciosos per naturalesa i controlen la Federació de Comerç de la galàxia. Sempre busquen noves maneres d’enriquir-se, encara que això suposi anar en contra del govern de la República.

No obstant això, no són grans lluitadors i per això es van aliar amb l’Imperi Galàctic per construir un exèrcit de robots que pogués servir als seus interessos.

Maz Kanata

Aquesta pirata contrabandista té més de mil anys i ha aconseguit unt tresor ple de rareses… (Lucas Films)

Aquesta contrabandistamés de mil anys: és tan vella que ningú sap exactament a quina espècie pertany. És baixeta, té la pell ataronjada i utilitza unes ulleres per veure-hi. Però també és infinitament llesta.

Maz Kanata ha aconseguit sobreviure als diferents governs que s’han succeït a la galàxia. Des de de el seu castell de Takodana, controla la compravenda d’objectes poc comuns (i sovint il·legals)… fins i tot té una espasa làser!

Però quan el temible Primer Ordre persegueix als rebels, haurà d’escollir a quin bàndol vol estar.

Porgs

Els porgs són una de les últimes incorporacions a l’univers fantàstic de la Guerra de les Galaxies (LucasFilms)

De moment, poc se sap d’aquestes criatures que apareixen al nou episodi de la saga: L’últim Jedi (2017). Encara que estan coberts de pèl, els porgs són petites aus que habiten la mateixa illa a la qual s’amaga Luke Skywalker al planeta Ahch-To.

Caldrà esperar a l’estrena de la pel·lícula per descobrir si, com els ewoks, són capaços de grans gestes malgrat el seu tamany.

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -