18 abril 2024
spot_img
18 abril 2024

Estats Units: el somni dels joves esportistes

Les universitats ofereixen beques perquè les joves promeses puguin compaginar les carreres acadèmica i esportiva

L’esport està molt present en la societat dels Estats Units: bàsquet, futbol americà, beisbol… Cada estat o regió té les seves preferències, però els equips i les competicions esportives mouen bilions de dòlars a tot el país.

La passió per l’esport comença des de l’etapa escolar. La majoria d’instituts i centres de secundària fins i tot tenen el seu propi equip i competeixen a nivell regional.

Tot i així, on més evident es fa la importància de l’esport en la vida nord-americana és a la universitat. Les lligues universitàries són seguides per milions d’espectadors i, a més a més, funcionen com a planter per als equips professionals que competeixen a escala nacional.

L’expectació que generen les competicions universitàries fa que les universitats inverteixin milers de milions en beques per a les joves promeses de l’esport.

 

 

Estudiar per mèrits esportius

El sistema de beques dels Estats Units beneficia les dues parts. Els ajuts econòmics serveixen per cobrir les despeses acadèmiques de l’estudiant, però també funcionen com a al·licient per atreure els millors esportistes.

D’una banda, els joves esportistes poden desenvolupar la seva carrera esportiva i pagar-se els estudis (als Estats Units el cost d’una carrera universitària pot arribar als 40.000 euros l’any).

D’una altra, les universitats actuen com els clubs esportius, intentant fitxar els millors atletes des de l’inici de la seva carrera. Com més bons són els esportistes, més bons són els resultats, cosa que es tradueix en més espectadors, més patrocinis i més prestigi per a la institució.

 

Les lligues universitàries de la Division I tenen equips de tot el país i generen gairebé tanta expectació com les lligues professionals. (Jonathan Bachman / AFP)

Els Estats Units són el país que ofereix més beques universitàries per a joves esportistes. Cada any es donen més de 175.000 beques en una vintena d’esports: tenis, futbol, bàsquet, atletisme, natació, golf, rem, gimnàstica, voleibol, waterpolo, esgrima…

Des de fa un temps, les universitats dels Estats Units han ampliat el seu mercat de fitxatges a altres països. Milers de joves esportistes de tot el món sol·liciten cada any una beca als Estats Units per desenvolupar-hi la seva carrera esportiva.

A més a més, les universitats estan obligades a destinar el mateix pressupost de beques a nois i noies, la qual cosa suposa un gran impuls per a l’esport femení en diferents disciplines.

El tema de la setmana ‘Mundial de Bàsquet Femení 2018’ té el suport de l’INEFC.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -