1 febrer 2023
spot_img
1 febrer 2023
spot_img

Una estrella nana (o potser no tant)

La Trappist-1A es troba a una distància de 39 anys llum de la Terra

L’estel TRAPPIST-1A va ser descoberta el 1999 i està situada a la constel·lació d’Aquari, a 39 anys llum de la Terra. Es classifica com una estrella nana perquè la seva lluentor és menys intensa que la d’altres estrelles que han estat albirades a l’univers.

Aquesta estrella és 12 vegades més petita que el Sol i només una mica més gran que Júpiter, el planeta més gran del Sistema Solar.

Tot i així, la TRAPPIST-1A té suficient massa per atreure a altres astres dins de la seva òrbita. El sistema TRAPPIST-1, batejat així pel telescopi amb el qual va ser descobert, compta amb una estrella i set planetes que donen voltes a la seva al voltant: Serà algun d’ells habitable?

Tota estrella té la seva pàgina web

El descobriment del sistema de planetes TRAPPIST-1 ha revolucionat el món de la ciència… Tant, que l’estrella nana TRAPPIST-1A ja té la seva pròpia pàgina web, on es pot consultar tota la informació disponible fins al moment.

Dades sobre els planetes del sistema, vídeos explicatius, articles publicats i fins i tot pòsters inspirats en la nova estrella.

Gràcies a les dades obtingudes a través de potentíssims telescopis, sabem que hi ha set planetes que podrien albergar vida com a la Terra. Ara, els investigadors han de seguir recopilant dades per analitzar la seva atmosfera i saber si existeixen condicions compatibles amb la vida al nostre planeta.06

Potser està una mica lluny, perquè arribar fins a allí costaria 40 anys viatjant a la velocitat de la llum… però la destinació segur que valdria la pena!

Informa’t de tot a Junior Report Castellano | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -