18 maig 2024
spot_img
18 maig 2024

Europa també és esport

El futbol va néixer al s. XIX a Anglaterra i s’ha convertit en un dels esports més populars del món

La febre per l’esport està present a tot el món, i Europa no n’és una excepció. El vell continent compta amb nombroses competicions esportives que els amants del lloc fa temps que tenen marcades al calendari.

Futbol, bàsquet, tennis o ciclisme són alguns dels esports estrella. Què et sembla si fem un repàs de tots ells?

 

Futbol: l’esport rei

El futbol és l’esport més seguit del món, però pocs saben que va néixer a Anglaterra al segle XIX. Des de llavors, ha evolucionat fins a convertir-se en un negoci que mou grans quantitats de diners.

Cada país compta amb la seva pròpia lliga de clubs. Les més potents són la Premier League a Anglaterra, la Bundesliga a Alemanya, LaLiga a Espanya i la Lligue 1 a França.

Encara que siguin de països diferents, aquests clubs poden jugar entre ells a competicions europees com la Champions League, l’Europa League o la Supercopa d’Europa.

Aquestes competicions estan organitzades per la Unió d’Associacions Europees de Futbol (UEFA), l’organització de futbol més important del continente.la UEFA també és responsable de l’Eurocopa, on no competeixen clubs sinó seleccions nacionals.

 

Bàsquet en les altures

Amb el bàsquet ocorre alguna cosa semblat. Espanya, Alemanya, Turquia o Grècia compten amb les seves pròpies lligues, encara que la més prestigiosa de totes no està a Europa sinó a Estats Units: la famosa NBA.

Existeix una competició que enfronta a clubs de bàsquet de diferents països: l’Euroliga. És la màxima competició continental i està organitzada per Eurobasket League, una empresa privada. Dels 16 equips que hi participen, només quatre arriben a la Final Four, que cada any se celebra en una ciutat diferent.

L’Eurobasket és un altre torneig de referència a Europa. L’ impulsa la Confederació Europea de Bàsquet (FIBA Europa) i en ella hi participen les principals seleccions masculines.

Tennis, un altre esport amb història 

El tennis és un altre dels esports amb més tradició a Europa. De fet, les primeres referències històriques d’aquesta disciplina provenen de França.

A tot el món es disputen 62 tornejos internacionals de tennis, repartits en 31 països. No obstant això, els més importants són les competicions del Gran Slam, dos de les quals tenen lloc a Europa.

En territori europeu es disputen el Roland Garros francès i el torneig de Wimbledon anglès, organitzats per la Federació Internacional de Tennis (ITF).

El primer es disputa sobre terra batuda i el segon, sobre herba: no és un detall sense importància, ja que el pot de la bola i el ritme de joc és diferent.

A més, els dos jugadors estrella sobre aquestes superfícies també són europeus: el balear Rafa Nadal sobre l’argila i el suís Roger Federer en herba.

Ciclisme: competició sobre rodes

La tradició europea en l’esport també abasta el ciclisme en ruta. De fet, les tres carreres per etapes més importants del món es disputen a Europa.

Se ñes coneix com les Tres Grans Voltes: el Tour de França, el Gir d’Itàlia i la Volta a Espanya. S’allarguen durant tres setmanes i inclouen etapes planes, de muntanya i contrarellotges individuals.

La més veterana és el Tour de França, que recorre la geografia francesa des de 1903. La segueix el Gir d’Itàlia, que es disputa des de maig de 1909, i la Volta a Espanya, que va començar al 1935.

A més, a Europa se celebren diferents campionats continentals en altres disciplines esportives com a atletisme, la natació, el waterpolo, l’handbol, el bàdminton o la gimnàstica artística…

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -