21 març 2023
spot_img
21 març 2023
spot_img

La feina del futur no existeix

Més de la meitat dels joves treballaran en ocupacions que encara no s’han inventat

Les noves tecnologies i internet han provocat l’aparició de noves formes de negoci: plataformes digitals per relacionar-se amb els amics, creació de continguts a les xarxes socials, l’oferta de serveis a través d’aplicacions…

La realitat és que el món digital evoluciona molt ràpid. Per això, en el futur, més de la meitat de les persones treballaran en una professió que encara no existeix.

Això significa que la majoria de nens i nenes que ara estan a primària tindran una professió relacionada amb l’àmbit digital: des de programar o dissenyar noves aplicacions a internet, fins a donar amb una idea revolucionària que canviï la nostra manera de comprar (Amazon), comunicar-nos (WhatsApp) o entretenir (Netflix).

Les noves tecnologies estan cada vegada més presents en el nostre dia a dia: al col·legi, a casa i a la feina. (Getty)

Les feines que desapareixeran

La revolució digital té una altra cara: la desaparició de feines tradicionals que ja no tenen cabuda en aquest nou món.

A les fàbriques, els robots han substituït les persones a l’hora de realitzar les tasques més físiques. El personal d’atenció al públic també està sent substituït per les aplicacions de serveis i encàrrecs a través d’internet. Per no parlar dels venedors de diaris o llibres…

Gràcies al desenvolupament de la intel·ligència artificial, les màquines són cada vegada més autònomes. Alguns vehicles com els cotxes o els combois de metro no necessitaran conductors que els dirigeixin.

Pels nostres pares i avis, la feina tenia una part d’activitat física important. No obstant això, a les feines actuals, la gran majoria de tasques poden fer-se mentre estem asseguts davant d’una pantalla.

Per això, les escoles i instituts hauran d’ensenyar-se noves competències i habilitats. El més important ja no és ser el primer de la classe, saber-se tots els països i fer càlculs complicats.

Ara, les empreses més innovadores valoren qualitats com la creativitat, el pensament crític, la intel·ligència emocional o la capacitat de pensar diferent, de tenir idees revolucionàries que permetin trobar nous mètodes i solucions.

En el futur, la teoria serà tan important com la pràctica. Però el més valuós seran les ments plenes d’imaginació i inspiració.

Informa’t de tot a Junior Report Castellano | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -