30 novembre 2022
spot_img
30 novembre 2022
spot_img

Somriures que ho valen tot

La Fundació del FC Barcelona treballa per promoure el benestar dels nens hospitalitzats

Els nens i nenes de tot el món necessiten ser protegits, per això es van crear els Drets de la Infància. No obstant això, alguns necessiten una protecció encara més especial: els nens i nenes hospitalitzats, que passen una part important de la seva infància ingressats a causa de malalties greus.

Aquests nens i nenes tenen els seus propis drets. La Carta Europea dels Drets dels Nens Hospitalitzats recull principis com el dret a estar acompanyats pels seus pares, a rebre el tractament a casa (si no és indispensable estar a l’hospital) i a estar ingressats amb altres nens.

La Fundació Barça ha engegat diferents projectes per promoure el benestar dels nens i nenes hospitalitzats, fent més fàcil per ells i les seves famílies el procés de recuperació.

https://www.facebook.com/fundaciofcb/posts/10156216194764015

Uns ajudants molt especials

Els jugadors del primer equip han volgut sumar-se a la iniciativa de la Fundació i han visitat un grup de nens i nenes ingressats a diferents hospitals de Barcelona durant la nit de Reis.

Messi, Suárez, Piqué, Sergi Roberto i altres jugadors, juntament amb l’entrenador Ernesto Valverde, no han volgut perdre’s l’experiència i han repartit regals, han xerrat amb els nois i fins i tot han jugat al futbolí per passar una bona estona.

A l’Hospital de la Vall d’Hebron, la Fundació Leo Messi i la Fundació Barça van crear l’Espai Barça, un espai lúdic pensat perquè els nens i nenes ingressats se sentin com si estiguessin al Camp Nou. 

L’Espai Barça imita el túnel del vestuari i la zona de joc, amb una petita grada, gespa artificial i una porteria, a banda d’una gran pantalla per jugar a videojocs. L’espai també permet que els nens i nenes que estan ingressats puguin veure un partit amb exjugadors del Barça.

Però no només els futbolistes col·laboren amb la Fundació. Els jugadors de la resta de seccions professionals també han volgut donar suport als nens ingressats i a les seves famílies, per animar-los en una situació tan difícil.

https://www.instagram.com/p/Bc5NNq0AkFK/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_legacy

Robots que compleixen desitjos

Els nens i nenes hospitalitzats reben tractaments molt complexos i passen temporades molt llargues a l’hospital. No poden fer el mateix que la resta de nens de la seva edat: anar a classe, sortir amb els amics, fer excursions…

Per alguns nois, visitar el Camp Nou és una de les seves il·lusions més grans. Per sort, ara poden viure l’experiència gràcies al Pol, un robot teledirigit. Mitjançant la càmera que porta incorporada, els nens poden controlar el robot, desplaçar-lo per les instal·lacions del Camp Nou i realitzar una visita virtual.

El seu nom és un homenatge al Pol, un nen de 13 anys que estava ingressat per una malaltia greu. Ell va ser el primer a visitar el Camp Nou gràcies a aquest robot que retransmet imatges a distància i en temps real.

El Pol va morir al cap d’uns dies, però la seva història i el seu exemple han seguit impulsant el projecte perquè altres nens puguin gaudir de l’experiència. Aquest any, el Gustavo, un nen hospitalitzat de 10 anys, va poder assistir a l’entrenament a portes obertes gràcies al Robot Pol.

Aquest projecte compta amb la col·laboració de la Fundació Éric Abidal, gràcies a la qual es pot comptar amb aquest robot –cedit per l’empresa Awabot– que permet als nens i nenes hospitalitzats gaudir de tota una experiència Barça.

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -