28 gener 2023
spot_img
28 gener 2023
spot_img

Un futur sostenible per a tots

L’esport pot contribuir a complir els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides

Al setembre de 2015, l’Organització de Nacions Unides (ONU) va aprovar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Es tracta de 17 objectius globals per transformar el món, garantir una vida digna i protegir el planeta que han d’aconseguir-se l’any 2030.

La pobresa, les desigualtats, la violència, la contaminació del nostre entorn… són problemes que afecten a tots els països del món. Per això, l’ONU treballa en col·laboració amb governs, empreses i organitzacions com la Fundació Barça per complir aquests objectius.

L’esport ha demostrat ser una eina molt útil a l’hora de compartir valors com la tolerància i la solidaritat o la participació en projectes que ajuden a altres persones i construeixen un món millor.

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible impliquen a governs, empreses i ciutadans per transformar el món. (ONU)

Esport per reduir les desigualtats

L’esport forma part d’un estil de vida saludable. No només millora la nostra salut i condició física, sinó que també preveu malalties i promou hàbits d’higiene bàsica.

A més, ens allunya d’actituds i entorns negatius. Quan juguem a futbol o fem exercici ens relacionem amb altres persones, fem amics, superem prejudicis i volem saber més sobre el món que ens envolta.

L’esport també és una forma d’assegurar l’educació de nens i joves en contextos vulnerables, animant-los a seguir estudiant i formant-se. Practicar esport pot ajudar-los a millorar les seves notes i obrir-los-hi noves portes i oportunitats en un futur.

https://www.instagram.com/p/BWiErIBg1Ys/?utm_source=ig_embed

Al mateix temps, a les zones més desfavorides, l’esport pot passar de ser una afició a convertir-se en un negoci i generar riquesa dins de la comunitat.

La millora de la situació econòmica ajuda també a millorar les relacions socials, reduir la desigualtat de gènere i garantir la igualtat d’oportunitats per a tots.

D’aquesta manera, l’esport contribueix a una sèrie d‘Objectius de Desenvolupament Sostenible fonamentals: 1. Eradicar la pobresa, 2. Acabar amb el gana, 3. Garantir un estil de vida saludable, 4. Assegurar una educació de qualitat o 5. Aconseguir la igualtat de gènere.

https://www.instagram.com/p/BfvU00PAr5b/?utm_source=ig_embed

Per un món més just, sostenible i inclusiu

L’any 2030, es preveu que la població mundial arribi als 8.300 milions de persones. Per cobrir la demanda d’aliments, matèries primeres i serveis haurem de gestionar de manera intel·ligent els recursos naturals: l’aigua, les terres, els boscos i oceans…

L’esport pot ajudar-nos a ser més respectuosos amb el nostre entorn. En practicar exercici a l’aire lliure, ens adonem de la necessitat de conservar el medi ambient i podem promoure activitats i esdeveniments per conscienciar.

I és que l’esport es converteix en una plataforma de comunicació molt potent quan es tracta de difondre missatges sobre la pau, la inclusió i el desenvolupament.

A tots els països del món, l’afició per l’esport mou a milions de persones. És capaç de reunir a persones amb diferents orígens i fer que treballin juntes per un mateix objectiu. 

Històries de superació com la de Nujeen Mustafá o els protagonistes de ‘Un joc anomenat esperança’ ens ensenyen que l’esport va molt més allà de l’activitat física: ens ajuda a transformar el món que ens envolta per aconseguir un futur millor.

https://www.instagram.com/p/BVFVhOvgcxI/?utm_source=ig_embed

Informa’t de tot a Junior Report | Castellà | Català | English

 

 

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -