10 juny 2023
spot_img
10 juny 2023
spot_img

Quan la gastronomia i la restauració es converteixen en un joc

Alumnes d’EUHT Sant Pol i ENTI-UB treballen en equip per crear videojocs enfocats al sector turístic

Per Mariona Coiduras

El passat 14 d’abril, 27 alumnes de l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme de Sant Pol (EUHT StPOL) i de l’Escola de Noves Tecnologia Interactives (ENTI-UB) es van reunir a les instal·lacions de l’Hotel-Escola per participar a la segona Game Jam sobre gastronomia i restauració.

L’objectiu d’aquest esdeveniment és que dos sectors aparentment molt diferents uneixin esforços per idear un joc aplicat al sector turístic. 

Durant vuit hores i en equips de cinc, els estudiants comparteixen coneixements i van per feina per tal de dissenyar el seu projecte i implementar un prototip.

Al final, els joves talents presenten el seu projecte davant un jurat format per professionals referents del sector.

Aprendre de tots

Irene Cebrián, estudiant de primer del Grau en Gestió Hotelera i Turística, forma part de l’equip que es va fer amb el primer premi de la jornada. Al costat dels seus companys, van idear un sistema de comandes per agilitar la feina als restaurants.

“Crec que haver participat a la Game Jam serà molt útil pel meu futur perquè vaig aprendre que no ho sabem tot: has de parlar amb persones d’altres sectors i relacionar-te amb gent que té un altre tipus de coneixements per aconseguir idees que potser tu sol no hauries pensat”, explica entusiasmada.

Aquesta segona edició va ser tot un èxit, continuant l’experiència de l’any passat amb l’esdeveniment Serious Games for Hospitality and Tourism.

“Treballar amb estudiants d’ENTI-UB va ser un èxit absolut perquè vam aprendre tant nosaltres, sobre el món dels videojocs i les noves tecnologies, com ells, sobre el funcionament d’un hotel, cuina o restaurant”, assegura Cebrián.

Guillermo Porras, alumne de la EUHT Sant Pol que també va participar a la jornada, valora molt positivament l’experiència: “Al principi va ser una mica desconcertant perquè no sabíem què esperar. Després ens van barrejar amb els alumnes de l’altra escola i vam aprendre i ens vam divertir moltíssim”.

Una sessió innovadora

La iniciativa sorgeix gràcies als coneixements aportats pel projecte de recerca europea JamToday, la primera xarxa europea dedicada al disseny de jocs aplicats on hi participen empreses, institucions públiques i escoles entre d’altres.

EUHT Sant Pol i ENTI-UB s’han sumat a la proposta per oferir una nova manera d’aprenentatge als seus estudiants. I és que, si alguna cosa han descobert aquests dos sectors, és que junts es pot arribar més lluny.

https://youtu.be/0sbF3pen-iY

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -