1 febrer 2023
spot_img
1 febrer 2023
spot_img

Un geni amb molt sentit de l’humor

Stephen Hawking es va convertir en un personatge molt popular que va aparèixer en nombroses sèries de televisió

Stephen Hawking va ser una de les ments més brillants del segle XX, però també tenia un gran sentit de l’humor. Una malaltia degenerativa el va prostrar en una cadira de rodes des de molt jove, però també li va ensenyar a ser humil i a riure’s d’un mateix.

Per això, sempre que la seva salut l’hi ho permetia, feia aparicions públiques, acudia a programes de televisió i fins i tot participava en sèries de ficció en les quals s’interpretava a ell mateix.

Més que amb les seves teories científiques, Hawking meravellava a tothom amb el seu enginy.

La cançó de la galàxia

Els Monty Python són un grup de còmics anglesos coneguts pel seu humor intel·ligent i surrealista. Algunes de les seves pel·lícules més conegudes són Els cavallers de la taula quadrada (1975) o La vida de Brian (1979).

Stephen Hawking, gran fan dels Monty Python, va participar en un dels seus últims espectacles. Durant el número de Galaxy Song, una cançó que parla sobre els orígens de l’univers, Hawking feia una aparició estel·lar i fins i tot s’atrevia a cantar part de la lletra. 

La teoria del Big Bang

Hawking va revolucionar la física teòrica amb les seves idees sobre la formació de l’univers, els forats negres i el temps. Però sobretot va contribuir a popularitzar la ciència i va aconseguir que la gent s’interessés per aquests temes.

La sèrie de televisió The Big Bang Theory fa el mateix a través de l’humor. Els personatges de Sheldon, Leonard, Howard i Raj veneren a Stephen Hawking com si es tractés d’un déu, i Hawking va aparèixer en diversos capítols per confirmar-ho.

Un viatge al futur

Amant de les històries futuristes de ciència ficció, Stephen Hawking també era un gran fan de la sèrie Star Trek. Quan va anar a visitar el plató de la sèrie, va demanar que el traguessin de la seva cadira de rodes i que el deixessin asseure’s a la butaca de comandament de la nau Enterprise.

Estava tan emocionat, que va demanar als productors si podia fer un cameo a la sèrie. Els guionista van escriure una escena en la qual Data juga una partida de cartes amb hologrames de grans físics de la història: Isaac Newton, Albert Einstein i, per descomptat, Stephen Hawking.

La separació de One Direction i els seus efectes sobre el cosmos

Stephen Hawking omplia auditoris a tot el món. Físics, astrònoms i matemàtics s’apropaven per sentir les novetats sobre les seves teories, però el millor era que no calia ser científic per entendre-les. Aquesta va ser la clau del seu èxit.

En una conferència de 2015, poc després que un membre de One Direction deixés el grup, una jove li va preguntar quines conseqüències podia tenir a nivell cosmològic la separació de la banda i el desconsol de milers d’adolescents.

Lluny d’indignar-se o d’ignorar la pregunta, Hawking va respondre amb la possibilitat d’un univers paral·lel en el qual els One Direction encara seguissin junts i en el qual la noia estigués casada amb un d’ells.

Un Stephen Hawking groc

Quan un personatge real apareix a Los Simpsons és que gaudeix d’una fama internacional. Hawking era un gran fan de la sèrie i va donar permís als guionistes per fer-lo aparèixer en diversos capítols, en els quals el brillant científic sempre es topa amb els disbarats de Homer Simpson.

Aquesta escena juga amb la idea que Hawking és la persona més intel·ligent del planeta, però al mateix temps fa acudits sobre les seves pròpies limitacions. Al final, fins i tot s’interessa per la teoria de Homer d’un univers amb forma de rosquilla.

Quan 2+2 sumen 5

El personatge de Stephen Hawking es va fer tan popular, que fins i tot s’utilitza en sèries infantils. En aquest capítol Los Padrinos Mágicos, el dibuix de Stephen Hawking apareix per dur-li la contrària a un professor de matemàtiques molt antipàtic.

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -