El Museu Nacional de Ciències Naturals de Madrid ofereix una experiència virtual pel seu interior i ensenya les seves peces més emblemàtiques
Avui dia, les ganes d’aprendre no tenen límit. La tecnologia i internet ens presenten tot un ventall d’oportunitats per experimentar online. Només necessites curiositat i saber quines plataformes utilitzar.
Una bona eina és Google Arts & Culture, que ens ofereix una visita virtual als museus d’Història Natural més importants del món. Una experiència fantàstica i, sobretot, molt pràctica, ja que és accessible des de qualsevol dispositiu i part del món.
D’entre tota la varietat, podem submergir-nos a l’interior del Museu Nacional de Ciències Naturals de Madrid, un dels centres museístics més antics d’Europa. “Aquest projecte permet acostar el nostre museu, un dels més antics, als amants de les ciències naturals de tot el món”, destaca Santiago Merino, director del centre.
Tú pones la curiosidad y nosotros te mostramos piezas y dos muestras virtuales con lo mejor del MNCN. @googlearts https://t.co/m590g2OaHd pic.twitter.com/40iJUa51KC
— Museo Nacional de Ciencias Naturales (@mncn_csic) August 14, 2017
Una visita privilegiada al museu
Gràcies a aquesta plataforma, el visitant ja no ha d’estar present al museu per descobrir més de 160 peces úniques d’espècimens i col·leccions històriques de gran valor. Google Nature & Culture ens les presenta a través de vídeos i imatges en alta qualitat.
A més, ens permet acostar-nos a elles molt més del que podríem fer en persona. Una altra de les opcions que ens ofereix és passejar pel seu interior i accedir a llocs restringits al museu amb l’Indoor Street View .
El Museu Nacional de Ciències Naturals compta amb dues exposicions interactives a la plataforma, amb imatges i vídeos complementats per explicacions didàctiques. D’una banda, “Un passeig il·lustrat per la ciència i la cultura d’ultramar” ens ensenyarà a analitzar una de les obres més singulars de José Ignacio Lequanda: El Quadro d’Història Natural, Civil i Geogràfica del Reyno del Perú (1799).
D’altra banda, “Peces emblemàtiques, un recorregut visual per descobrir les peces i exemplars més singulars”, ens presenta recreacions d’algunes de les espècies més emblemàtiques del museu com l’elefant africà o el calamar gegant o el Tilacino, un animal ja extingit .
Viatges virtuals pel món, des de l’escola
De l’Antàrtida a l’Estació Espacial Internacional. Les escoles ja poden mostrar als seus joves estudiants qualsevol part del món amb Google Expeditions.
Es tracta d’una experiència virtual, un viatge a través d’un kit tecnològic que compta amb tot el necessari per traslladar la classe als escenaris més emblemàtics del planeta.
Amb l’ajuda d’un smartphone et trobaràs a escenaris sorprenents que a més et donaran accés a més informació i resoldrà preguntes orientades als estudiants.
Informa’t de tot a Junior Report.