28 gener 2023
spot_img
28 gener 2023
spot_img

La gran cita anual dels estudiants

El Saló de l’Ensenyament de Catalunya és un esdeveniment indispensable per triar els estudis superiors

Per Mariona Coiduras

La ciutat de Barcelona acull cada primavera la gran cita de l’àmbit educatiu a Catalunya: el Saló de l’Ensenyament. Estudiants, famílies i professionals de l’educació superior es reuneixen cada any en aquesta fira per aconseguir informació àmplia i actualitzada de l’oferta d’estudis disponible.

L’edició de 2018 es va celebrar del 14 al 18 de març. Durant cinc dies, els estudiants van poder apropar-se al recinte de Montjuïc per orientar-se i veure en quina direcció encarar el seu futur.

Entre les millors propostes formatives figura l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar. Alguns dels alumnes del centre van ser escollits per representar a l’escola i informar als joves d’ESO i Batxillerat sobre la seva experiència com a estudiants de Sant Pol.

De visitant a expositora 

Irene Cebrián, alumna de primer del Grau en Gestió Hotelera i Turisme, explica que ja havia estat al Saló de l’Ensenyament fa quatre anys.

“M’interessava una carrera enfocada a la direcció d’hotels i em va cridar molt l’atenció la possibilitat de realitzar pràctiques durant l’any amb clients reals que ofereix l’Hotel-Escola Sant Pol”, comenta la Irene.

L’experiència va ser molt positiva. Tan positiva, que va acabar estudiant a Sant Pol després del batxillerat. Ara la Irene assessora a joves de secundària que, com ella, no saben on estudiar quan acabin l’institut.

La Irene destaca que les pràctiques a l’estranger, així com la possibilitat d’aprendre diversos idiomes (anglès, francès i alemany), són altres factors importants pels futurs estudiants.

Per la Sofía Pestana, companya de la Irene a Sant Pol, una de les coses que més la van sorprendre va ser la quantitat d’interessats pels graus de cuina, uns estudis que abans no estaven tan sol·licitats i que ara també es poden cursar a l’Hotel-Escola.

Per a elles, l’experiència d’aconsellar a potencials estudiants ha estat molt enriquidora. “Em va encantar conèixer a possibles alumnes nous i a gent que està buscant el que vol en un futur”, assegura la Sofia.

L’edició més internacional

Aquesta edició del Saló de l’Ensenyament va tornar a ser tot un èxit i va destacar per ser la més internacional de la seva història.

“Crec que ha estat una experiència molt interessant, especialment si estàs una mica perdut com és el meu cas”, explica la Mireia Duaigües, estudiant de primer de Batxillerat. “Vaig sortir del Saló amb les idees bastant més clares, ho recomano a tots els que no sàpiguen què estudiar”, conclou.

Els alumnes de l’Hotel-Escola de Sant Pol van orientar als estudiants d’ESO i batxillerat que s’estan plantejant estudiar a l’escola. (EUHT StPOL)

T’ho vas perdre? Estigues atent a les dates per poder assistir l’any que ve. I si t’interessa la gestió hotelera, no oblidis visitar l’estand de l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar… Et rebran amb els braços oberts!

Informa’t de tot a Junior Report | Castellà | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -