7 desembre 2023
spot_img
7 desembre 2023

Històries que et posaran els pèls de punta

El llibre ‘Un món ple d’històries de por’ recull relats de terror de diferents èpoques i parts del món

La tardor sembla el moment més propici per explicar contes de terror. Els dies es fan curts i les nits són llargues, i la celebració de la festa de Halloween ens predisposa a les històries de fantasmes, bruixes, vampirs i tota mena de monstres. A qui no li agrada gaudir d’una bona pel·lícula o novel·la de terror?

Els relats de por han format part de les nostres vides al llarg dels segles i a totes les cultures es poden trobar contes i llegendes populars que ens parlen de les nostres pors. Alguns són realment aterridors!

Per conèixer alguns d’aquests contes tradicionals i els mites i les llegendes de por que s’expliquen a les diferents parts del món, hi ha un llibre perfecte. Es titula Un món ple d’històries de por i està editat per l’editorial Cruïlla.

Contes i llegendes de tot el món

La seva autora, Angela MacAllister, és una popular autora de llibres infantils i juvenils al Regne Unit. Ella s’ha encarregat de recollir diferents llegendes, faules, mites i contes populars de tot el món. L’artista Madalina Andronic s’ha encarregat d’il·lustrar cadascun d’aquests relats, un total de 50.

https://www.instagram.com/p/CUw9HzXqBdS/?utm_source=ig_embed

A través d’aquestes històries podràs conèixer la temible bruixa Baba Yaga, la dona serp, el vaixell fantasma o el temible Bunyip australià, i sabràs com Tam Lin va fugir de la Reina de les Fades, o com la mateixa Mort va quedar atrapada en un Pomer Encantat.

Aquests i altres relats formen part d’una antologia que recopila històries de llocs tan diferents com Alemanya, Rússia, Àfrica, Brasil, Japó, Austràlia, Índia, Regne Unit, Canadà, França, Xina, Irlanda, Síria, Corea, Suècia, Egipte, Islàndia, Nova Zelanda, Aràbia, Espanya, Tibet, Iran i Grècia.

Tal com explica l’editora del llibre en espanyol, Patrycia Jurkowska, els relats s’han ordenat segons el tipus d’escenaris on tenen lloc. I és que hi ha una sèrie de llocs comuns on les històries de fantasmes, bruixes i monstres solen passar.

El cor del bosc, la riba d’un riu, el cementiri, els castells, els camins muntanyencs, les terres glaçades i altres indrets encantats són espais que serveixen per organitzar els diferents contes.

És una antologia perfecta tant si t’agraden els relats curts com les històries de terror. També és un llibre ideal perquè pares i germans comparteixin amb els més petits de la casa.

Una col·lecció de contes

El llibre Un món ple d’històries de por forma part d’una col·lecció integrada per diferents llibres de relats.

De moment, en català ja s’han publicat els volums Un any ple d’històries, que recull contes relacionats amb diferents dates assenyalades i festivitats del calendari i Un món ple d’històries d’animals.

Informació elaborada en col·laboració amb SM/Cruïlla

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -