10 juny 2023
spot_img
10 juny 2023
spot_img

La il·lustració infantil, un joc creatiu

La clau per triomfar en la il·lustració infantil és conèixer i saber connectar amb els nens i les nenes

La il·lustració infantil és un món fascinant, ple de color, imaginació i creativitat.

Aquest tipus d’il·lustracions no només connecten amb el públic infantil, sinó també amb moltes persones adultes que s’han aficionat a col·leccionar i gaudir d’aquestes petites obres d’art.

Si t’agrada el món del dibuix, la il·lustració infantil pot ser una bona sortida professional. Aquest sector està vivint un gran moment per la gran quantitat d’àlbums il·lustrats disponibles en llibreries i biblioteques, a més de la qualitat dels il·lustradors.

Un públic petit però exigent

El més important per a dedicar-se a la il·lustració infantil és conèixer bé el públic lector: els més petits i petites de la casa. No és el mateix dibuixar per a nens i nenes molt petits que fer-ho per a adolescents, que ja estan acostumats a llegir i tenen un altre tipus d’interessos.

Els llibres infantils i juvenils es basen en les imatges per explicar una història, però les imatges que captarà un infant de preescolar són diferents a les que poden entendre nois i noies més grans.

L’il·lustrador / a infantil ha de tenir nocions bàsiques sobre la percepció dels més petits. Molt abans d’aprendre a llegir i a escriure, els nens aprenen a distingir formes, relacionar-se amb les imatges i mirar el que ens envolta.

Il·lustració de Pam López (Escola Joso)

Explicar una història a través d’imatges

En els llibres infantils, els dibuixos no només serveixen per il·lustrar un text sinó que les il·lustracions expliquen una història o bé transmeten sensacions amb colors, traços i altres recursos visuals.

Els dibuixos per a aquests primers lectors seran més senzills, perquè siguin més fàcils de comprendre. A mesura que els nens van prenent consciència de les imatges, es poden introduir les primeres històries relacionades amb els objectes i l’entorn més immediat.

Així, elements com les joguines, el xumet, els bolquers i una mica més endavant la llar d’infants o l’escola són temes ideals per als primers àlbums il·lustrats.

https://www.facebook.com/EscolaComicJoso/photos/a.391497504205421/2072917302730091/?type=3

A més de ser una font inesgotable de diversió i entreteniment, els llibres il·lustrats exerciten la imaginació i la creativitat. Per això, l’il·lustrador té la responsabilitat de transmetre aquests valors i trencar estereotips a través dels seus dibuixos.

Com explica la il·lustradora Pam López, professora del curs d’il·lustració infantil de l’Escola Joso, el més important és comunicar-se amb els nens i tenir ganes de jugar. “Cal treure la por de sobre i atrevir-se a trencar amb tot“, afegeix.

Converteix-te en il·lustrador / a infantil

El sector de la il·lustració infantil és una de les sortides professionals més estables i més agraïdes.

Actualment hi ha demanda d’il·lustradors infantils tant per realitzar àlbums il·lustrats com per a llibres de text, en què la imatge és gairebé tan important com el text. També el món digital i de l’animació requereix il·lustradors infantils, de manera que les opcions són molt variades.

Si la teva passió és dibuixar i et encanten els menuts, descobreix el curs d’il·lustració infantil de l’Escola Joso. Està pensat per a tu!

Informa’t de tot a Junior Report Castellano Català English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -