24 abril 2024
spot_img
24 abril 2024

INEFC Pirineus enceta el segon curs amb quaranta nous estudiants

El centre dels Pirineus de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC), situat a la Seu d’Urgell, enceta el seu segon curs. La delegació, inaugurada el curs 2021-2022, està especialitzada en els esports de muntanya i de riu, i es complementa amb la seu de Lleida.

Enguany, la sessió inaugural del curs d’INEFC s’ha celebrat al centre pirinenc i ha comptat amb una lliçó Inaugural a càrrec de l’exalcalde urgellenc, Albert Batalla, i amb el director tècnic i seleccionador de la Reial Federació Espanyola de Piragüisme, Guillermo Díaz-Canedo. L’acte ha estat presidit pel rector de la Universitat de Lleida, Jaume Puy; l’alcalde actual de la Seu d’Urgell, Francesc Vilaplana; la representant territorial d’Esports  de la Generalitat de Catalunya a Lleida, Lourdes Ravetllat, i el director de l’INEFC, Eduard Inglés. 

El curs 2021-2022 de l’INEFC va acabar amb “un reguitzell d’èxits”, tal com va assenyalar Inglés. El primer de tots és l’augment d’alumnat femení, que ha passat d’un 20% el 2020 a l’actual 32%. A més, la inauguració d’INEFC Pirineus ha complementat l’oferta formativa de la institució, que s’acosta al territori i a la seva gent.

El centre es va anunciar el maig del 2020 amb l’objectiu de proporcionar un grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport especialitzat en el medi natural. Aquest curs, una quarantena de persones s’han matriculat a l’INEFC Pirineus, tot i que s’han rebut 600 inscripcions per a formar-ne part.

De fet, a l’acte d’inauguració també es van entregar els diplomes als millors expedients acadèmics del curs passat i es va premiar els ponents de la Lliçó Inaugural amb el “Tors Atlètic”, el màxim guardó de l’INEFC. “La culminació dels somnis és que algú els realitzi”, va assegurar Inglés, referint-se a totes les persones que es van graduar el curs passat.

Els reptes de l’INEFC Pirineus

La tasca educativa de l’INEFC va més enllà d’una ciutat o d’un país. Tal com va assegurar l’alcalde Vilaplana, INEFC Pirineus vol treballar amb la ciutadania i el teixit social de la zona. L’andorrà, també.

Així, aquest curs es faran les classes de BTT a Caubella, al Principat d’Andorra, i s’espera que, el que ve, s’hi facin les d’esquí. De moment, Andorra i INEFC estan en converses per establir el marc de col·laboració.

Des de la seva arrencada, la seu d’INEFC Pirineus ha estat l’Edifici Cultural de les Monges, situat a la Seu d’Urgell. A partir del curs que ve, però, les classes s’impartiran en un nou recinte: un edifici que manté la línia arquitectònica de la zona i que s’inspira en les formes de les muntanyes que l’envolten. La construcció, que es preveu que comenci abans que acabi el 2022, tindrà un caràcter actiu, pensat per acollir gent jove.

INEFC, un referent

L’INEFC és el centre català de referència de l’educació física i les ciències de l’esport. Nascut el 1975 a Barcelona, té com a objectiu formar les persones en aquestes especialitzacions, i ho fa en tres centres: Barcelona, Lleida i la Seu d’Urgell.

Més enllà dels graus, l’INEFC també ofereix màsters que aprofundeixen en l’estudi de l’activitat física i permeten a l’estudiantat especialitzar-se en un àmbit concret, des de la gestió esportiva fins al dret esportiu.

A més, el centre universitari impulsa propostes que permeten acostar la pràctica de l’esport a la gent jove, com ara l’acord de col·laboració amb el diari per a joves Junior Report, que inclou la preparació d’articles sobre l’educació física i els valors esportius.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -